Βαθμολογία

Ο Νόιερ αρχηγός της Νατσιονάλμανσαφτ

Ο Μάνουελ Νόιερ επιλέχθηκε από τον Γιοακίμ Λεβ ως νέος αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας μετά την αποχώρηση του Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ.

Ο τεχνικός της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας έκανε δηλώσεις στις οποίες χαρακτήρισε υπόδειγμα τον Γερμανό πορτιέρε και ότι όλη η ομάδα τον σέβεται και τον υπολογίζει.

Δηλώσεις έκανε και ο νέος αρχηγός της Νατσιονάλμανσαφτ που τόνισε ότι είναι υπερήφανος για την εκλογή ως νέος αρχηγός και χαρακτήρισε το περιβραχιόνιο σημαντικό συμβολικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γερμανού τεχνικού:

«Έχουμε πολλούς ηγέτες στην ομάδα, οι οποίοι είναι εξαιρετικά ικανοί για να είναι αρχηγοί. Για μένα ο Μάνουελ Νόιερ είναι o λογικός διάδοχος του Σβαϊνστάιγκερ. Έχει ό,τι μπορεί να θέλεις από έναν αρχηγός. Τα επιτεύγματα που έχει καταφέρει στην καριέρα του είναι εκπληκτικά, δίνει τα πάντα για την ομάδα και είναι υπόδειγμα επαγγελματία. Έχει εξαιρετική ποιότητα σαν χαρακτήρας. Αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εαυτό του και για τους άλλους, δίνει το παράδειγμα και πάντα μένει ήρεμος και συγκεντρωμένος. Όλη η ομάδα τον σέβεται και τον υπολογίζει. Ξέρω ότι καταλαβαίνει τις ευθύνες που του αναλογούν με αυτόν τον ρόλο και περιμένω να καθοδηγήσει τους παίκτες εντός και εκτός γηπέδου».

και οι δηλώσεις του τερματοφύλακα της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας:

«Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι αρχηγός σε αυτή την ομάδα. Όλοι γνωρίζουμε, όμως, ότι χρειάζεται να έχουμε περισσότερους από έναν ηγέτες στο γήπεδο, αν θέλουμε να επιτύχουμε. Οι σημαντικές πτυχές θα συζητηθούν στο συμβούλιο της ομάδας και θα πάρουμε αποφάσεις. Φυσικά, γνωρίζω πως το περιβραχιόνιο του αρχηγού είναι σημαντικό συμβολικά. Είμαι χαρούμενος που ο προπονητής έδειξε την εμπιστοσύνη του σε εμένα, με αυτόν τον τρόπο».