Βαθμολογία

Ψυχάρης: «Το MEGA θα συνεχίσει την λειτουργία του»

Την λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, παρα το γεγονός ότι ο σταθμός δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ανακοίνωσε ο μέτοχος του καναλιού Σταύρος Ψυχάρης.

Όπως τόνισε, το MEGA μπορεί να συνεχίσει να εκπέμπει μέσω της πλατφόρμας του ΟΤΕ ή της Nova αλλά και μέσω διαδικτύου. Ο κ. Ψυχάρης υποστήριξε ότι η Τηλέτυπος ΑΕ δεν έχει «κόκκινα» δάνεια και πως ο δανεισμός του Mega είναι ενήμερος.

Ερωτηθείς για ποιο λόγο οι τράπεζες έχουν καταγγείλει το δανεισμό του MEGA, ο κ. Ψυχάρης τόνισε πως το Mega έλαβε το 2012 ομολογιακό δάνειο ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να καλύψει παλαιότερα δάνεια τα οποία είχαν ληφθεί δίχως εγγύηση.

Το ομολογιακό δάνειο του 2012 είχε ως εχέγγυο προς τις τράπεζες την ταινιοθήκη του τηλεοπτικού σταθμού. «Με τη βελτίωση της οικονομίας θα αυξηθεί και η τιμή της ταινιοθήκης» ανέφερε ο κ. Ψυχάρης. Επισήμανε πως η Τηλέτυπος ΑΕ έχει δώσει σε τόκους 130 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά το ομολογιακό δάνειο του 2012 υποστήριξε ότι υπάρχει υπόλοιπο ύψους 86 εκατομμυρίων ευρώ.

Αναφορικά με τη στάση των τραπεζών, την απέδωσε στην καθυστέρηση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που έχει προγραμματίσει η Τηλέτυπος ΑΕ.

«Φοβήθηκαν οι τράπεζες επειδή καθυστέρησε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και άρχισαν να απαιτούν να πραγματοποιηθεί. Γι’ αυτό το λόγο δεσμεύθηκαν – λανθασμένα – οι λογαριασμοί του Mega» υποστήριξε ο κ. Ψυχάρης, τονίζοντας ωστόσο πως πρόθεση της επιχείρησης είναι να ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

πηγή: skai.gr