Βαθμολογία

Άμεση ανάκληση της απόφασης της ΕΠΟ απαιτεί η FIFA

Την άμεση ανάκληση της απόφασης της ΕΠΟ για αλλαγή στους τακτικούς δικαστές απαιτεί η FIFA σύμφωνα με τα λεγόμενα του Κωστάκη Κουτσοκουμνή.

Αν αυτό συμβεί τότε ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής θα δώσει το οκ για έναρξη της Super League το σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου, ενώ αύριο θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας για τις αλλαγές στην διαιτησία.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Κουτσοκούμνη:

«Έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις από την ΕΠΟ ότι στην αυριανή συνεδρίαση το θέμα των δικαστών θα εξεταστεί και η απόφαση που έχει ληφθεί τελευταία θα ανατραπεί. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο υφυπουργός έχει δεσμευτεί να ακυρώσει την απόφαση για μη έναρξη του πρωταθλήματος, μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Έχω την υπόσχεση πως στις 10 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Η ΕΠΟ απαιτείται αύριο να πάρει απόφαση για τους δικαστές κι εφόσον γίνει αυτό πριν το πέρας της εβδομάδας ο υφυπουργός θα εκδώσει το ακυρωτικό της αναστολής του πρωταθλήματος».

Σε ερώτηση σχετικά με τα στελέχη της ΕΠΟ που διώκονται για κακούργημα για την υπόθεση της κάρτας υγείας μετά την έκδοση του σχετικού βουλεύματος απάντησε:

«Δεν το έχουμε συζητήσει αυτό το θέμα, είναι ζήτημα της ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν είμαστε ειδικοί για τους νόμους του ελληνικού κράτους. Πάντως οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε καταστατικού. Υπάρχουν διατάξεις στους νόμους για το τι γίνεται μετά στις περιπτώσεις που κάποιος κατηγορείται και υπάρχει και το καταστατικό που προβλέπει τι γίνεται αν κάποιος εκπέσει του αξιώματος».

Σχετικά με την ελληνική διαιτησία και την εφαρμογή του περίφημου ισπανικού μοντέλου, προανήγγειλε αποφάσεις και ανακοινώσεις μετά την αυριανή συνάντηση με τις ΠΑΕ:

«Η διαιτησία είναι κάτι που θα μας απασχολήσει στις συζητήσεις με τη ΕΠΟ και τις ομάδες. Θα τα πούμε αύριο, υπομονή 24 ώρες. Είμαστε εδώ για να λύσουμε το πρόβλημα», δήλωσε.