Βαθμολογία

Το Στε απέρριψε τις προσφυγές για τις άδειες

Δεν έγιναν δεκτές από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι αιτήσεις για προσωρινό «πάγωμα» του διαγωνισμού για τη χορήγηση τηλεοπτικών αδειών.

Οι εννέα αιτήσεις που είχαν υποβληθεί από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό εξετάστηκαν ενώπιον του προέδρου του ανωτάτου δικαστηρίου και δεν έγιναν δεκτές, με συνέπεια ο πρόεδρος να μην εκδώσει προσωρινή διαταγή για «πάγωμα» της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Οι εννέα συμμετέχοντες ζητούσαν την προσωρινή αναστολή της διαδικασίας έως ότου να εκδικαστούν στο ΣτΕ αιτήματα για λήψη ασφαλιστικών μέτρων που αφορούσαν ελλείψεις σε προϋποθέσεις ορισμένων μετεχόντων στο διαγωνισμό ή άλλα θέματα νομιμότητας της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου εξέτασε τα αιτήματα για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής, έως ότου να κριθούν μείζονα θέματα που έχουν τεθεί για τον επικείμενο διαγωνισμό με αιτήματα ασφαλιστικών μέτρων, για τα οποία η εκδίκασή προσδιορίστηκε για τις 16 Σεπτεμβρίου.

Αυτό θα γίνει παρά το γεγονός ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει οριστεί να διεξαχθεί για την προσεχή Τρίτη.

Οι νομικοί εκπρόσωποι των εταιρειών που προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ανέπτυξαν τα επιχειρήματά τους ενώπιον του προέδρου του δικαστηρίου σε κλειστή διαδικασία – δεν επρόκειτο για δίκη – που κράτησε περίπου μιάμιση ώρα.

Στον αντίποδα, τις δικές τους θέσεις εξέτασαν και οι νομικοί παραστάτες του Δημοσίου που εκπροσώπησαν τα υπουργεία Οικονομικών και Επικρατείας, αλλά και τη γενική γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης, καθώς παρών ήταν και ο γενικός γραμματέας Λευτέρης Κρέτσος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόντες στη διαδικασία της ακρόασης εκτός από τον πρόεδρο του ΣτΕ ήταν ακόμη ο σύμβουλος Επικρατείας Ηλίας Μάζος και η πάρεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Ουρανία Νικολαράκου.

Πάντως σχετικά με τα μείζονα θέματα που έχουν τεθεί για τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα της διαγωνιστικής διαδικασίας από μετέχοντες σε αυτή ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσεις δεν έχουν εκδοθεί ακόμα αν και η δίκη ενώπιον της Ολομέλειάς του έγινε στις αρχές Ιουλίου.

πηγή: skai.gr