Βαθμολογία

Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Στον 7ο όμιλο του Europa League με αντιπάλους τον Άγιαξ, την Σταντάρ Λιέγης και την Θέλτα κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά τα προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού:

ΑΓΙΑΞ

Την ομάδα με την οποία έχει συνδέσει τις κορυφαίες του ευρωπαϊκές στιγμές δηλαδή τον Άγιαξ θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός.

Ο Αίαντας ήταν αντίπαλος των "πράσινων" στον τελικό του 1971 στο Γουέμπλει, ενώ ήταν και η ομάδα που αντιμετώπισαν την σεζόν 1995-1996 στα ημιτελικά και τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού με 1-0 στην Ολλανδία κόντρα στον ολλανδικό σύλλογο που ήταν η καλύτερη ομάδα του πλανήτη αποδεικνύοντας το και στην ρεβάνς του ΟΑΚΑ που επικράτησε με 0-3 στερώντας από το "τριφύλλι" έναν δεύτερο ευρωπαϊκό τελικό.

Ο δευτεραθλητής Ολλανδίας απέκλεισε στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League τον ΠΑΟΚ με ισοπαλία 1-1 εντός και νίκη 2-1 στην Τούμπα, για να δεχθεί όμως σφαλιάρα στα play-off από την Ροστόφ που τον απέκλεισε.

Ο Άγιαξ ιδρύθηκε το 1900, έχει έδρα την υπερσύγχρονη «Άμστερνταμ Αρένα» (53.000) και χρώματά του είναι το κόκκινο και το άσπρο. Έχει κατακτήσει 33 πρωταθλήματα, 18 Κύπελλα και τέσσερις φορές το πρωταθλητριών/Champions League. Προπονητής είναι ο Πέτερ Μπος, ενώ φέτος πούλησε τους Σίλεσεν και Μίλικ, ενώ απέκτησε τον γκολκίπερ Κρουλ. Στο ρόστερ του ξεχωρίζουν οι Κλάσεν, Ελ Γκάζι, Τραορέ, Σένε, Γκουντέλι και Βέστερμαν.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ

Παλιά γνώριμη του Παναθηναϊκού αποτελεί και η Σταντάρ Λιέγης την οποία αντιμετώπισε το "τριφύλλι" δυο φορές στο παρελθόν, μια πέρσι στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League γνωρίζοντας τον αποκλεισμό παρα την νίκη στην Λεωφόρο με 2-1, ηττήθηκε στο Βέλγιο με 3-0. Η έτερη φορά ήταν την σεζόν 2009-2010 για τους "16" του Europa και την Σταντάρ να προκρίνεται με 2 νίκες στα προημιτελικά.

Η Σταντάρ Λιέγης βγήκε στην Ευρώπη λόγω της κατάκτησης του κυπέλλου και δεν χρειάστηκε να δώσει προκριματικά. Ιδρύθηκε το 1898 και μετρά δέκα πρωταθλήματα, ενώ ευρωπαϊκά έχει συμμετάσχει στον τελικό του κυπελλούχων το 1982. Χρώματα της ομάδας είναι το λευκό και το κόκκινο, έδρα της είναι το «Μορίς Ντουφράσν» (28.000 θεατών) και προπονητής της είναι ο Γιανίκ Φερέρα.

ΘΕΛΤΑ

Η Θέλτα κατέλαβε την 6η θέση την περσινή περίοδο στο ισπανικό πρωτάθλημα και συμμετέχει για ένατη χρονιά στην Ευρώπη, αλλά πρώτη μετά το 2007 έχοντας στο παρελθόν και αναμετρήσεις με τον Άρη για το ΟΥΕΦΑ. Συγκεκριμένα αντιμετώπισε την ομάδα της Θεσσαλονίκης την σεζόν 1999-2000 και προκρίθηκε με νίκη 2-0 εντός έδρας και ισοπαλία 2-2 στο Χαριλάου.

Στα 93 χρόνια ιστορίας της δεν έχει κατακτήσει κανέναν τίτλο, ενώ έδρα της ομάδας είναι το «Μπαλαΐδος» (29.000 θεατών) και χρώματά της το γαλάζιο και το άσπρο. Προπονητής της είναι ο Αργεντινός Εντουάρντο Μπερίτσο. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι επιθετικοί Άσπας και Γκουιντέτι, όπως και οι αμυντικοί Μάγιο, Γκόμες και Καμπράλ, όπως και ο μέσος Ντάνιελ Βας.