Βαθμολογία

Το προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ

Στον 10ο όμιλο και με αντιπάλους την Φιορεντίνα, την Σλόβαν Λίμπερετες και την Καραμπάγκ κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ για τους ομίλους του Europa League.

Αναλυτικά τα προφίλ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ:

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

Η Φιορεντίνα είναι το κορυφαίο όνομα στον όμιλο με την ομάδα του Σόουζα να τερματίζει στην 5η θέση του περσινού πρωταθλήματος, ενώ είχε τεθεί αντιμέτωπη με τον ΠΑΟΚ την σεζόν 2014-2015 νικώντας με 1-0 στην Τούμπα, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη στην Φλωρεντία με 1-1.

Φέτος η ιταλική ομάδα στοχεύει να βρεθεί στο Champions League και για τον λόγο αυτό κινήθηκε πολύ καλά μεταγραφικά, αλλά παράλληλα και προσεκτικά.

Αποκτήθηκαν οι Σαλσίδο (Γουδαλαχάρα), Τέγιο (Μπαρτσελόνα), Μίλιτς (Χάιντουκ), Σάντσες (Άστον Βίλα), Τολέδο (Βελέζ), Χάτζι (Βιτορούλ), Ντάικς (Φίτεσε), Ντραγκόφσκι (Γιαγκελόνια) και Αστόρι (Κάλιαρι), ενώ με εξαίρεση τους Ρονγκάλια και Πασκουάλ δεν υπήρξαν σημαντικές αποχωρήσεις απ’ το ρόστερ της.

ΣΛΟΒΑΝ ΛΙΜΠΕΡΕΤΣ

Η Σλόβαν Λίμπερετς από την Τσεχία είναι ο επόμενος αντίπαλος της ομάδας της Θεσσαλονίκης μια ομάδα που τερμάτισε στην 3η θέση πέρσι και πήρε το εισιτήριο για το Europa όπου απέκλεισε στον γ' προκριματικό την αυστριακή Αντμίρα την οποία απέκλεισαν με δυο νίκες. Στην φάση των play-off συνάντησαν την ΑΕΚ Λάρνακας την οποία πέρασαν με δυο νίκες και βρέθηκαν στους ομίλους.

Η Λίμπερετς είχε αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στο ΟΥΕΦΑ την σεζόν 2002-2003 και συγκεκριμένα στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης όπου αποκλείστηκε με ισοπαλία 2-2 στην έδρα της και ήττα 1-0 στην Λεωφόρο.

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ

Η αδύναμη Καραμπάγκ είναι η τελευταία ομάδα στον όμιλο, μια ομάδα που κατακτά εδώ και μια τριετία το πρωτάθλημα στο, ενώ τα δυο τελευταία χρόνια κάνει και το ντάμπλ.

Η ομάδα του Γκούρμπαν Γκουρμπάνοφ ξεκίνησε από τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League με αντίπαλο την Βικτόρια Πλζέν από την οποία αποκλείστηκαν με δυο ισοπαλίες. Στα play-off του Champions League συνάντησαν την Γκέτεμποργκ την οποία απέκλεισαν με νίκη 3-0 εντός ανατρέποντας την ήττα με 1-0 στην Σουηδία.