Βαθμολογία

Ανάκογλου: «Έκανα την καλύτερη επιλογή»

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4 της Θεσσαλονίκης, παραχώρησε ο παίκτης του Άρη Δημήτρης Ανάκογλου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Η άποψή του για το φιλικό με την ΑΕΚ:

«Ουσιαστικά εμείς είμαστε ακόμη στον πρώτο μήνα της προετοιμασίας. Δεν είμαστε 100% έτοιμοι ακόμη. Ο προπονητής κάνει προσπάθειες να έχει η ομάδα μια χημεία, να γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλον, είμαστε κάποια παιδιά που είμαστε καινούριοι στην ομάδα, οπότε είναι λογικό σε κάποια διαστήματα του παιχνιδιού να μην έχουμε ρυθμό. Η ομάδα ανέβασε ρυθμό στο δεύτερο μέρος, κάναμε κάποιες ευκαιρίες, βάλαμε το γκολ, πιέσαμε, δυστυχώς δεν καταφέραμε να πετύχουμε και δεύτερο τέρμα για να έχουμε την ισοπαλία τουλάχιστον.

Για την αντίδραση του ΑΡΗ όταν μένει πίσω στο σκορ στα 2 παιχνίδια με Κέρκυρα και ΑΕΚ:

«Δεν είμαι σίγουρος αν είναι αντίδραση. Αυτό που ξέρω είναι ότι από την προετοιμασία τα πόδια είναι κουραμένα, πρέπει να παίξουμε λίγο περισσότερο με το μυαλό, εφόσον έχουμε πρωι απόγευμα προπονήσεις και εμείς ακόμη κάνουμε τρεξίματα. Οπότε, όταν γίνονται συνεχώς αλλαγές παικτών στον αγώνα δεν έχει καταλλήξει και ο προπονητής σε κάποια συγκεκριμένη ενδεκάδα. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι κάποια αντίδραση, ίσως όσο περνάει η ώρα «ξεμπουκώνουμε» και βρίσκουμε λίγο ρυθμό. Αυτό είναι λογικό, θεωρώ, στα πρώτα φιλικά».

Για το πείσμα των παικτών και το γεγονός πως οι ήττες δεν αρέσουν στην ομάδα και τον Αναστόπουλο:

«Ο προπονητής μάς το περνάει αυτό. Έχει αυτή την νοοτροπία, καθώς θεωρεί πως η ομάδα είναι φτιαγμένη να μην χάνει από κανέναν. Και όσο το υποστηρίζει ο ίδιος το πιστεύουμε και εμεις. Είναι μια νοοτροπία που θα μας βοηθήσει και στην συνέχεια για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για τα θετικά στοιχεία απέναντι σε έτοιμες ομάδες, παρά το γεγονός πως ο ΑΡΗΣ μετράει μόνο 1 μήνα προετοιμασίας:

«Αυτό είναι αρκετά θετικό. Η ομάδα είναι αρκετά ικανή, με ταλέντο και εξαιρετικό κλίμα. Από εκεί προκύπτει η όλη εικόνα του ΑΡΗ. Δεν παρατάμε κανένα παιχνίδι και θέλουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Βαδίζουμε σωστά, η νοοτροπία μας είναι σωστη και ελπίζω πως θα έχουμε τα αποτελέσματα που χρειαζομαστε».

Για την θέση που θεωρεί ο ίδιος πως του ταιριάζει περισσότερο μέσα στον αγωνιστικό χώρο:

«Θεωρώ πως η θέση μου είναι 8άρι, καθώς σαν 8άρι έχω σημειώσει τις περισσότερες και καλύτερες εμφανίσεις μου. Δεν είμαι ούτε καθαρός κόφτης, ούτε 10άρι. Ο προπονητής είναι όμως εκείνος που αποφασίζει, πού χρειάζεται έναν παίκτη και πού πρέπει να αγωνιστεί».

Η άποψή του για το αν θα είναι έτοιμη η ομάδα μέσα σε 1 μήνα, και σε τι βαθμό:

«Πιστεύω πως σε 1 μήνα θα είμαστε 100% έτοιμοι, αυτός είναι και ο λόγος που δουλεύουμε, δεν δουλεύουμε για τα φιλικά. Αυτά τα παιχνίδια είναι μονο για να δούμε τα λάθη μας και να βελτιώσουμε την εικόνα μας, να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε, πόσο μάλλον με ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός η ΑΕΚ και η Ξάνθη. Από εκεί και πέρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα, γιατι η κατηγορία είναι δύσκολη, ιδιαίτερη, καθώς δεν κερδίζει τόσο πολύ το ποδόσφαιρο, περισσότερη διαφορά κάνουν οι λεπτομέρειες και η δύναμη. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου και ελπίζουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο για αυτούς».

Για την παρουσία του κόσμου στο φιλικό:

«Η παρουσία του κόσμου ήταν αρκετά εντυπωσιακή. Είναι καθαρά ποδοσφαιρικό γήπεδο το Βικελίδης. Είναι όμορφο όταν μαζεύεται κόσμος, γιατί δίνει κίνητρο και άλλη ψυχολογία στους παίκτες. Αυτοί που έχουν παίξει ποδόσφαιρο ξέρουν πως ακόμη και όταν δεν έχεις πολλές δυνάμεις ή βρίσκεσαι πίσω στο σκορ και δεν έχεις καλή ψυχολογία, η βοήθεια του κόσμου σε ωθεί να δώσεις το κάτι παραπάνω για την ομάδα σου».

Η γνώμη του για τη Football League, τι πρέπει να προσέξει ο ΑΡΗΣ;

«Θεωρώ ότι πρέπει να προσέξουμε το γεγονός πως αρκετά παιχνιδια κρίνονται στο γκολ, οι αντίπαλοι προσπαθούν να σε εκνευρίσουν, υπάρχουν αρκετές καθυστερήσεις και φυσικά τα περισσότερα γήπεδα δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία, με δύναμη, όμως πιστεύω πως αν είμαστε συγκεντρωμένοι δεν θα έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Αρκετά παιδια στην ομάδα ξέρουν την κατηγορία και πιστεύω πως βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο».

Για την συνύπαρξή του με τους παλιούς του συμπαίκτες του στην ΑΕΚ, Βασίλη Ρόβα και Μάρκο Ντούνη, καθως και για το γενικότερο κλίμα στα αποδυτήρια:

«Τα δύο παιδιά που ανέφερες τα γνωρίζω καλα, ξέρω όμως και τα υπόλοιπα παιδια, είτε έχοντας αγωνιστεί ως συμπαίκτης είτε ως αντίπαλος. Ήταν αρκετά εύκολο να προσαρμοστώ, βοηθάει πολύ ότι υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα και με τον προπονητή. Αυτή την στιγμή τα πράγματα κυλάνε αρκετά καλα και πιστεύω πως θα συνεχιστεί αυτό».

Για την απόφαση του να επιλέξει τον ΑΡΗ:

«Έκανα την καλύτερη επιλογή, θα προσπαθήσω να δικαιώσω τους ανθρώπους που με πιστέψανε, τον κόσμο και να δικαιωθώ και εγώ για την επιλογή που έκανα».