Βαθμολογία

Φίρι: «Δεν υπάρχει ανθρωπιά στη ζωή του Μπεργκ»

Συνέχεια στο περιστατικό με τον Μάρκους Μπεργκ δίνει ο Λεμπογκάνγκ Φίρι, ο οποίος με δηλώσεις του μετά το παιχνίδι της Μπρόντμπι με τον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε στην κίνησή του να μην δώσει το χέρι του στον επιθετικό του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο 21χρονος Νοτιοαφρικανός μέσος:

«Δεν μπορούσα να του δώσω το χέρι μετά από όσα έγιναν στο πρώτο παιχνίδι. Από τη στιγμή που δεν με σεβάστηκε ως ανθρώπινο ον, όπως οι υπόλοιποι, δεν βρήκα το λόγο να του δώσω το χέρι. Αν κάποιος δεν με βλέπω σαν άνθρωπο, δεν μπορώ κι εγώ να του δείξω ανθρωπιά. Η ανθρωπιά δεν υπάρχει στη ζωή του, άρα δεν είμαι εγώ αυτός που θα πάω να τον χαιρετήσω. Αν δεν είναι άνθρωπος, δεν μπορώ να τον κάνω εγώ. Χρειάζεται να είσαι άνδρας για να ζητήσεις συγγνώμη κι από τη στιγμή που δεν το έκανε δεν μπορώ να περιμένω κάτι. Έτσι εστιάζω στον εαυτό μου και σε όσους με αντιμετωπίζουν σαν ίσο»

Για το αν επηρεάστηκε ο ίδιος ή η ομάδα του από το θέμα με τον Μπεργκ, ο Φίρι τόνισε: «Για μένα δεν ήταν πρόβλημα. Είχα ένα πρόβλημα με το νούμερο εννιά του Παναθηναϊκού (σ.σ. έτσι αναφέρθηκε στον Μπεργκ, χωρίς καν να πει το όνομά του) και ήταν δύσκολο να το καταπιώ, αλλά σαν ποδοσφαιριστής πρέπει να εστιάζεις σε ό,τι μπορείς να επηρεάσεις εσύ ο ίδιος κι αυτό είναι η απόδοσή μου. Όλα τα άλλα είναι για τα ΜΜΕ και τους προπονητές. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να παίζω και έκανα το καλύτερο που μπορούσα».