Βαθμολογία

Γιαννάκης: «Κανέναν σε δύσκολη θέση»

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης απέφυγε να απαντήσει αν θέλει να επιστρέψει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας, προκειμένου να «μη φέρει κανέναν σε δύσκολη θέση». Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, την Τρίτη (23/8), ο «Δράκος» έκανε το δικό του σχόλιο για την φετινή αποτυχία της «γαλανόλευκης» να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο περίφημο ζήτημα με τους αθλητές που αποσύρονται νωρίς από την Εθνική, ενώ θυμήθηκε το έπος της Σαϊτάμα.

Αρχικά, ο Γιαννάκης αναφέρθηκε στον ημιτελικό της Σαϊτάμα το 2006: «Οι ΗΠΑ τότε είχαν από τις καλύτερες ομάδες που έχουν παρατάξει ποτέ. Σε αντίθεση με αυτή την τελευταία, που θα μπορούσε να έχει χάσει. Δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Μπορεί στον τελικο να νίκησαν εύκολα, όμως στη διάρκεια του τουρνουά είχαν σκαμπανεβάσματα.

Έπαιζαν πολύ ατομικά, αλλά παρ' όλα αυτά οι ομάδες με ταλέντο, όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Σερβία, η Αυστραλία, δεν κατάφεραν να τους δημιουργήσουν πρόβλημα. Δεν είχαν την πίστη ότι θα τα κατάφερναν, γι' αυτό δεν τα κατάφεραν.

Εμείς σε εκείνο τον ημιτελικό δείξαμε υπομονή, επιμονή και τεράστια συγκέντρωση. Παίζαμε με 11 παίκτες, γιατί ο Ζήσης ήταν τραυματίας, και όλοι είχαν ρόλο στην ομάδα. Όλοι έδωσαν πολύ σημαντικά στοιχεία».

Αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους η Εθνική απέτυχε στο πρόσφατο προολυμπιακό τουρνουά υποστήριξε: «Κάποιες στιγμές χάνουμε λίγο τον προσανατολισμό μας και δεν καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει να έχουμε ένα σταθερό τρόπο να παίζει η ομάδα.

Έχουμε ταλέντο. Με υπομονή κι επιμονή μπορούμε να φτάσουμε πάλι ψηλά. Θα μπορούσαμε να είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να έχουμε καλή παρουσία.

Η Κροατία δεν υπερτερούσε έναντί μας. Οι άνθρωποι που δουλεύουν με την ομάδα ξέρουν περισσότερα για το τι δεν πήγε καλά. Πολλές φορές πάντως βρεθήκαμε με άγχος και ανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες».

Ερωτηθείς αν θέλει να επιστρέψει στον πάγκο της Εθνικής, ο Γιαννάκης απάντησε: «Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπώ το παιχνίδι, έχω υπηρετήσει την Εθνική όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν θέλω να φέρνω σε δύσκολη θέση κανέναν. Καθένας έχει το ρόλο του στο χώρο. Για να συμμετάσχει κανείς στην Εθνική πρέπει να κληθεί να συμμετάσχει.

Κι αυτή είναι δουλειά ανθρώπων που ξέρουν πολύ καλύτερα ποιο είναι το καλό της Εθνικής. Η ομοσπονδία έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια για το καλό της Εθνικής, ελπίζουμε να συνεχίσει η ομάδα να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο».

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει πότε πρέπει, κατά τη γνώμη του, να σταματά ένας παίκτης από την Εθνική ομάδα απάντησε: «Στην Εθνική παίζεις εφόσον θεωρούν κάποιοι ότι μπορείς να παίξεις. Εγώ πάντα πίστευα ότι πρέπει να παίζεις στην Εθνική όποτε σε καλούν. Είναι ιδιαίτερη τιμή και το ξέρουν όλοι.

Από εκεί και πέρα δεν μπορεί κανείς να ξέρει σε ποια κατάσταση είναι το σώμα ή το μυαλό του καθενός. Πρέπει πάντως να εκτιμάμε αυτό που έχουμε πάρει από όλα αυτά τα παιδιά».