Βαθμολογία

Κρίστιανσεν: «Αν είναι φαβορί, να το δείξουν στο γήπεδο»

To ΑΠΟΕΛ καλείται να ανατρέψει το 1-0 της Δανίας απέναντι στη Κοπεγχάγη με τον Τόμας Κρίστιανσεν να μην χαρακτηρίζει κάποια ομάδα ως φαβορί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή του ΑΠΟΕΛ:

Αν είναι φαβορί η Κοπεγχάγη: «Είναι ξεκάθαρο ότι έχουν προβάδισμα στο σκορ, αλλά έχουμε τις πιθανότητες να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα και να περάσουμε στους ομίλους. Θα είναι δύσκολο, και αν είναι φαβορί θα πρέπει να το δείξουν στο γήπεδο. Και εμείς σαν ουτσάιντερ πρέπει να το ανατρέψουμε αυτό για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Τι πρέπει να αλλάξει το ΑΠΟΕΛ: «Πρέπει να έχουμε περισσότερη κατοχή της μπάλας, και να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες να σκοράρουμε. Στην Δανία συμβαστήκαμε στην τακτική. Αύριο περιμένουμε λίγο περισσότερο από τους παίκτες, όπως είπε και ο Νεκτάριος να δώσουμε το 100%, εγώ θα έλεγα να δώσουμε το 120% για να πετύχουμε».

Τι θα ζητήσει από τους παίκτες: «Δουλέψαμε σκληρά για τον αγώνα. Θα τους ζητήσω να δώσουν το μάξιμουμ. Να πιστέψουν στα όνειρα τους, και στις πιθανότητες τους. Είναι ένα όνειρο για όλους μας, και πιστεύω ότι όλη η Κύπρος θα θέλει μια ομάδα στους ομίλους. Θα δώσουμε το μέγιστο, υλοποιήσαμε τον στόχο εισόδου σε ευρωπαϊκούς ομίλους με την παρουσία στο Γιουρόπα Λιγκ, και τώρα θα τα δώσουμε όλα για να μπούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το γεγονός πως αντιμετωπίζει ομάδα της πατρίδας του: «Καμιά πίεση. Μου αρέσει. Αγωνιζόμουν εκεί στα 18, τώρα είμαι 43. Έχω φίλους και οικογένεια εκεί και την αγαπώ. Αλλά είμαι επαγγελματίας και θα δουλέψω για το καλύτερο για την ομάδα μου».

Για το αν προσθέτει πίεση το γεγονός πως το 2009 το ΑΠΟΕΛ απέκλεισε ξανά την Κοπεγχάγη: «Είναι εκεί η προϊστορία. Τους κερδίσαμε και την Κοπεγχάγη και άλλες ομάδες της Δανίας. Όμως δε σημαίνει κάτι, αύριο είναι μια άλλη ιστορία. Αυτά είναι για τα ΜΜΕ».

Αν είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι της καριέρας του: «Είναι το πιο σημαντικό. Όλοι είχαμε αυτό το όνειρο να προκριθούμε στους ομίλους. Είναι το παιχνίδι της χρονιάς, θα τα δώσουμε όλα για να το πετύχουμε»

Τα νέα για τον Καρλάο: «Είναι διαθέσιμος και θα πάρω την απόφαση αύριο αν θα παίξει ή όχι».