Βαθμολογία

Ξεκίνησε προετοιμασία ο Άρης

Με μοναδική απουσία αυτή του Έρικ Μπάκνερ, που έχει υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Κίνας, και παρόντες όλους τους υπόλοιπους παλιούς και νέους παίκτες του, ο Άρης άρχισε και επίσημα τη Δευτέρα (22/8) την προετοιμασία του για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο προπονητής της ομάδας Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε: «Οι σκέψεις μας για τη σεζόν που έρχεται είναι πολλές. Όπως πάντα, εστιάζουμε στην πρώτη σκέψη που είναι η επόμενη προπόνηση και βήμα βήμα να μπορέσουμε αυτό το ρόστερ που διαμορφώσαμε να το κάνουμε με όσο το δυνατόν καλύτερη συνοχή, σύμπνοια και συλλογικό πνεύμα ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας όλη τη χρονιά».

Σχετικά με τους στόχους του Άρη, ο τεχνικός του τόνισε: «Ο πήχης κάθε χρόνο διαμορφώνεται όχι μόνο σε σχέση με το τι κάνουμε εμείς, αλλά και με το τι κάνουν και οι άλλοι. Διαμορφώσαμε ένα ρόστερ το οποίο θεωρητικά είναι πιο ανταγωνιστικό και με αρκετό ταλέντο, το οποίο όμως έχει και αρκετές αδυναμίες. Δεν μπορώ να συγκεκριμενοποιήσω κάποιον στόχο. Υπάρχουν αρκετοί στόχοι που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά μας, στο γεγονός ότι πρέπει να βελτιωθούμε μέρα με τη μέρα, να αποκτήσουμε μία ταυτότητα και να γίνουμε ομάδα. Ακούγεται εύκολο, αλλά γίνεται δύσκολα. Χρειάζεται υπομονή, πολύ μεγάλη θέληση και διάθεση συνεργασίας».

Ο αρχηγός των «κίτρινων» Σπύρος Μούρτος είπε για το στόχο του Άρη της νέας σεζόν: «Στόχος μας είναι να κάνουμε το κάτι παραπάνω από πέρυσι σε όλες τις διοργανώσεις που θα συμμετάσχουμε».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Έχω δει την ομάδα σε όλα τα στάδια, από την Ευρωλίγκα μέχρι την απαγόρευση των μεταγραφών και την αναγέννηση των τελευταίων χρόνων, πέρυσι με το Eurocup και φέτος με το Champions League. Ήταν μία δικαίωση για μένα η υπογραφή του νέου συμβολαίου και το ήθελα πάρα πολύ. Αυτό που ήθελα το πήρα και ήταν πολύ απλά τα πράγματα αναφορικά με την παραμονή μου».

Ένα από τα νέα πρόσωπα της ομάδας, ο Βασίλης Καββαδάς, σχολίασε: «Νιώθω ότι είμαι μέλος μιας σπουδαίας ομάδας όπως είναι ο Άρης, το γνωρίζω πολύ καλά αυτό. Έχω 10 μέρες που βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη και έχω ξεκινήσει την προετοιμασία. Σίγουρα ο Άρης περιμένει πολλά από μένα και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα, αλλά και για τον κόσμο. Εύχομαι να έχουμε μία επιτυχημένη χρονιά με υγεία».

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, που είναι μια διαφορετική περίπτωση, καθώς επέστρεψε για την τρίτη θητεία του με τα «κίτρινα», επισήμανε: «Είμαι 28 χρόνων, με γνωρίζετε, όπως έπαιζα παίζω, δεν αλλάζει κάτι. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, να έχουμε ένα καλό ξεκίνημα ως ομάδα και μία επιτυχημένη χρονιά για να είναι όλοι ευχαριστημένοι».