Βαθμολογία

Κούβελος:«Με οικονομική αλληλεγγυή η προετοιμασία»

Σε πρόγραμμα οικονομικής αλληλεγγυής στηρίχτηκε η προετοιμασία της ελληνικής αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο όπως αποκάλυψε με δηλώσεις του ο αρχηγός της ελληνικής απόστολής Ισίδωρος Κούβελος.

Ο Κούβελος έκανε την παραπάνω δήλωση στο ραδιοφωνικό σταθμό Parapolitika 90.1 όπου παραχώρησε συνέντευξη όπου δήλωσε επίσης ότι οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών έγινε χωρίς την παραμικρή βοήθεια από το κράτος ενώ μέρος των χρημάτων προήλθε από το πρόγραμμα της ΔΟΕ για υπανάπτυκτες χώρες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του αρχηγού της ελληνικής αποστολής:

«Το επίτευγμα των αθλητών μας έγινε χωρίς την παραμικρή βοήθεια από το κράτος. Δεν δόθηκε ούτε ενα ευρώ για την ολυμπιακή προετοιμασία. Δεν καλύφθηκαν ούτε τα λειτουργικά έξοδα της Ολυμπιακής Επιτροπής. Τα καταφέραμε χάρη στις χορηγίες ιδιωτών για τους αθλητές και αλλά και στήριξη από την ΔΟΕ μέσω προγράμματος αλληλεγγύης που δίνεται σε υπανάπτυκτες αφρικανικές χώρες».

«Οι Έλληνες αθλητές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό εν μέσω κρίσης. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έδωσε απάντηση σ΄αυτούς που τον έχουν αγνοήσει τα τελευταία χρόνια».

«Η μικρή πονεμένη Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση των μεταλλίων έχοντας αφήσει πίσω της υπερδυνάμεις. Οι αθλητές μας έδειξαν χαρακτήρα και μεγαλούργησαν».