Βαθμολογία

Σχέδιο Γκιρτζίκη για άμεσες εκλογές στην ΕΠΟ

Σχέδιο Γκιρτζίκη για άμεσες εκλογές στην ΕΠΟ προτίθεται να συζητήσει η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας που συνεδριάζει την προσεχή Πέμπτη.

Μπορεί οι εκλογές να έχουν προγραμματιστεί περι τα τέλη Οκτωβρίου, αλλά η επιλογή της στα θέματα προς συζήτηση την Πέμπτη δημιουργεί ερωτηματικά μήπως η νυν διοίκηση της ομοσπονδίας επιδιώξει να γίνουν εκλογές νωρίτερα.

Ο Γκιρτζίκης ίσως επιδιώξει να γίνουν κατα ένα μήνα νωρίτερα οι εκλογές προκειμένου η νυν διοίκηση της ΕΠΟ να απορροφήσει μεγάλο μέρος της πίεσης που δέχεται στην παρούσα φάση και της κριτικής που της γίνεται μετά την απόφαση Κοντονή για μη έναρξη του πρωταθλήματος.

Πάντως στην ΕΠΟ πιστεύουν πως προκηρύσσοντας εκλογές άμεσα ίσως προλάβουν την κλήση κορυφαίων στελεχών της ΕΠΟ από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ομοσπονδίας. Παράλληλα πιθανολογείται ότι προσδοκούν πως θα προλάβουν και την έκδοση του βουλεύματος σε βάρος των ίδιων προσώπων για την υπόθεση της κάρτας υγείας, που θα οδηγήσει στην έκπτωση από τα αξιώματά τους.

Τέλος η όσο το δυνατόν πιο γρήγορα εκλογές ίσως δώσει τη δυνατότητα στη νυν διοίκηση να προλάβει να μην αλλάξει η διοίκηση σε τρεις ποδοσφαιρικές ενώσεις (Χαλκιδικής, Καστοριάς και Δράμας) και περάσουν αυτές στα χέρια της αντιπολίτευσης.