Βαθμολογία

Χαλάει ο καιρός από το βράδυ της Δευτέρας

Με καλό καιρό ξεκίνησε το πρώτο κύμα επιστροφής των εκδρομέων του Αυγούστου καθώς βρισκόμαστε στο προτελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού. Ήδη από το πρωί της Κυριακής τα πλοία επιστρέφουν γεμάτα από τη νησιωτική Ελλάδα ενώ μέχρι το τέλος της ημέρας αναμένεται να δέσουν κάβους περίπου 20 καράβια. Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις στις αφίξεις ενώ η κίνηση στους δρόμους γύρω απο το λιμάνι δεν ειναι αυξημένη.

Την ίδια ωρα στο οδικό δίκτυο η κυκλοφορία πραγματοποιείται κανόνικα και σύμφωνα με την Τροχαία δεν σημειώνονται καθυστερήσεις ούτε ιδιαίτερη συμφόρηση. Η κίνηση ωστόσο αναμένεται να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες καθώς ολο και περισσότεροι εκδρομείς θα παίρνουν το δρομο της επιστροφής.

Αλλάζει ο καιρός τα επόμενα 24ωρα

Αν και η επιστροφή σήμερα Κυριακή γίνεται με καλές καιρικές συνθήκες, εντούτοις ο καιρός αλλάζει στα κεντρικά και τα βόρεια από το βράδυ της Δευτέρας οπότε και αναμένονται βροχές και καταιγίδες που πιθανόν τοπικά σε κεντρική και ανατολική Μακεδονία να είναι ισχυρές ενώ πτώση θα σημειώσει και η θερμοκρασία.

Άστατος θα είναι ο καιρός και την Τρίτη στα βόρεια της χώρας αλλά και τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια καθώς αναμένονται ξανά βροχές και καταιγίδες. Στα πελάγη την Τρίτη θα πνέουν άνεμοι έως και 7 μποφόρ ενώ περαιτέρω πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Παρόμοιος ο καιρός και την Τετάρτη με τα φαινόμενα να αναμένονται κυρίως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες ενώ τα φαινομενά θα υποχωρήσουν από το απόγευμα της Πέμπτης.

protothema.gr