Βαθμολογία

Στον Κοντονή Μάντης και Καγιαλής

Με τους χάλκινους Ολυμπιονίκες στα 470 της ιστιοπλοΐας Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

Οι 2 Έλληνες πρωταθλητές παρουσία επίσης και του προπονητή τους Γεράσιμου Ωρολογά, όπως και των προέδρου της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και του β' αντιπροέδρου της κ.κ. Αντώνη Δημητρακόπουλο και Παντελή Παυλίδη επισκέφθηκαν το γραφείο του Ζακυνθινού υφυπουργού όπου ο τελευταίος συνεχάρη τους 2 πρωταθλητές για την επιτυχία τους.

Παράλληλα συζήτησε μαζί τους αρκετά θέματα, ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο Κοντονής μετά το πέρας της συνάντησης προέβη και σε δηλώσεις για τα ΜΜΕ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού:

«Δεχτήκαμε σήμερα τους χάλκινους Ολυμπιονίκες μας με τον άξιο προπονητή τους και είχαμε τη χαρά να συζητήσουμε μαζί τους θέματα που τους απασχολούν, διότι πιστεύουμε ότι η συμμετοχή της Πολιτείας σε αυτήν την υπόθεση του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού είναι υποστηρικτική και ενισχυτική των προσπαθειών τους. Η κατάκτηση των μεταλλίων είναι ένα επίτευγμα προσωπικό των αθλητών και των αθλητριών μας, τους αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια, στους ίδιους, όπως και στους προπονητές τους και τις οικογένειές τους. Αυτοί έχουν το μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας τους, ενώ οι αθλητικές Ομοσπονδίες και το Κράτος οφείλουν να λειτουργούν υποβοηθητικά.

Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι αξίζουν ακόμα περισσότερα συγχαρητήρια ειδικά σε αυτά τα δύο παιδιά για όσα πέτυχαν παρά το γεγονός ότι από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις ο ένας είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και ο άλλος αναγκάστηκε σε άδεια άνευ αποδοχών, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το διάστημα της επίπονης και απαιτητικής προετοιμασίας τους. 

Αυτοί λοιπόν που τώρα κατακρίνουν την Κυβέρνηση ας μάθουν την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί οι δύο χάλκινοι Ολυμπιονίκες μας από δικά τους λάθη και παραλείψεις, ώστε να ξαναθυμηθούν με ποιον τρόπο τους συμπεριφέρθηκαν. Το Κράτος έχει πάντα την υποχρέωση να παρέχει στους αθλητές όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα τους εξασφαλίσουν τις καλύτερες συνθήκες προπόνησης και προετοιμασίας στο πλαίσιο των συνολικών αναγκών και δυνατοτήτων. Τέλος, μετέφερα και τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού και τους ευχηθήκαμε να έχουν πάντα τέτοιες επιτυχίες και να δίνουν μεγάλες χαρές στον ελληνικό λαό».