Μια εύκολη συνταγή για μπισκότα σοκολάτας, χωρίς αλεύρι, για απόλαυση με λιγότερες ενοχές
Υλικά
100 γραμμάρια αμυγδαλόψιχα
80 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα πολύ ποιοτική, για γλυκά
6 κρόκους αυγού
5 ασπράδια
65 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
65 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
Προαιρετικά, λίγα χοντροκομμένα καρύδια
Εκτέλεση
Ζεστάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς
Σπάστε τα αυγά και ξεχωρίστε τα ασπράδια
Σε ένα μπολ ανακατέψτε την αμυγδαλόψιχα και τη ζάχαρη άχνη
Προσθέστε τους κρόκους αυγών και ανακατέψτε δυναμικά για 3 λεπτά
Λυώστε τη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι
Χτυπήστε τα ασπράδια ρίχνοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη προς το τέλος
Βάλτε τα ασπράδια στην αμυγδαλόψιχα και προσθέστε και την λυωμένη σοκολάτα
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, απαλά
Ρίξτε το υλικό σε μικρά φορμάκια που έχετε βουτυρώσει προηγουμένως
Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε τα για 15 λεπτά
Βγάλτε τα από το φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα
Σερβίρονται με μια μαρμελάδα ή σκέτα με ένα τσάι ή καφέ
iefimerida.gr