Βαθμολογία

Σφαιρόπουλος: «Κορυφή στην Ελλάδα και Ευρώπη»

Την πρώτη προπόνηση για τη νέα σεζόν πραγματοποίησαν στο ΣΕΦ το απόγευμα της Τετάρτης (17/8) οι παίκτες του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει κλείσει το ρόστερ του.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου και ανάμεσα σε αυτούς και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο τελευταίος είπε πως η συνταγή θα είναι η ίδια, τόνισε πως ήταν σημαντικό που έμεινε ο κορμός, ενώ εξήγησε και ποιοι είναι οι στόχοι.

«Ξεκινά μια νέα χρονιά με όνειρα και φιλοδοξίες. Είμαστε για δεύτερη σερί χρονιά πρωταθλητές Ελλάδας και θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή της Ελλάδας και να επανέλθουμε στην Ευρώπη. Η πρόκριση στο Final Four θα είναι πιο δύσκολη λόγω του νέου συστήματος που είναι πιο απαιτητικό. Για μας είναι σημαντικό που έχουμε τον ίδιο κορμό, που έμεινε ο Βασίλης Σπανούλης, που υπογράψαμε τρία παιδιά που ήρθαν να καλύψουν κάποια κενά που είχαμε και μαζί με τους υπόλοιπους θέλουμε να φτιάξουμε ένα δυνατό σύνολο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις κινήσεις που έγιναν, θέλω να ευχαριστήσω τους κύριους Αγγελόπουλους που έφεραν τους παίκτες που ζήτησα. Εύχομαι να έχουμε υγεία, κάτι που μας έλειψε την περασμένη περίοδο. Είναι σημαντικό που έχουμε όλη την ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας, κάτι που δεν είχαμε πέρσι και μας στοίχισε στον πρώτο στόχο της χρονιάς, το Κύπελλο. Εκείνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό και να εντάξουμε στην ομάδα τα τρία νέα πρόσωπα», ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Για τη μη απόκτηση πάουερ φόργουορντ ανέφερε: «Είναι δική μου απόφαση, γιατί θεωρώ πως οι υπάρχοντες παίκτες είναι ικανοί να αντεπεξέλθουν. Για μένα θα ήταν λάθος να αποκτήσουμε παίκτη για την πιθανότητα τραυματισμού. Η αλήθεια είναι πως θέλαμε να πάρουμε αρχικά πάουερ φόργουορντ και είχαμε στόχο τον Οκάρο Γουάιτ. Αν παίρναμε τεσσάρι, δεν θα παίρναμε τόσο καλό παίκτη στο ‘2’, όχι για οικονομικούς λόγους, αλλά θα υπήρχε μια μετατόπιση του ρόστερ».

Σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της νέας Ευρωλίγκας είπε: «Εμείς πέρσι ήμασταν πρώτοι στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, αλλά βρεθήκαμε στον πιο δύσκολο όμιλο. Φέτος το σύστημα είναι διαφορετικό κι όλα τα αποτελέσματα μετράνε από την αρχή».

Τέλος, σχετικά με τη φιλοσοφία της ομάδας, δήλωσε: «Η συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει. Θα προσπαθήσουμε να προσθέσουμε και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Θέλουμε την ίδια αγωνιστική ταυτότητα, δηλαδή καλή άμυνα, με γρήγορη κυκλοφορία στην επίθεση και πλουραλισμό με ηγέτη τον Σπανούλη. Όλα τα νεότερα παιδιά είναι πιο έτοιμα για να αντεπεξέλθουν».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Πρίντεζης είπε: «Είμαι πολύ καλά. Έκανα μια μαγνητική και βγήκε αρκετά καλή. Από τα τέλη Ιουλίου δεν πονάω και έχω δουλέψει πολύ. Δεν έκανα το πρόγραμμα που θα ήθελα, λόγω χρόνου, αλλά νιώθω καλά.

Είναι μια ακόμη πιο απαιτητική σεζόν, με περισσότερα και πιο δύσκολα παιχνίδια. Θεωρώ πως το επίπεδο της Ευρωλίγκας έχει ανέβει κι άλλο. Οι στόχοι του Ολυμπιακού παραμένουν υψηλοί, να είναι πρώτος στην Ελλάδα και να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη. Οι προσθήκες ήταν λίγες και είναι σημαντικό ότι έχουμε έναν κορμό και δεν ξεκινάμε από το μηδέν».

Τέλος, αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης: «Συμπληρώσαμε την ομάδα με κάποια καινούρια άτομα. Εύχομαι να έχουμε όλοι υγεία και όλη ομάδα. Πάμε με πολύ σκληρή δουλειά. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Η χρονιά θα είναι δύσκολη. Οι Ολυμπιακός έχει υψηλές βλέψεις και μεγάλες απαιτήσεις. Να πάνε όλα καλά με υγεία και να παίξουμε ένα θεματικό και ουσιαστικό μπάσκετ».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακό είναι πλήρης από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας: «Είναι σπάνιο φαινόμενο να είμαστε όλοι μαζί από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας. Φέτος, δεν έχουμε περιθώρια να μονταριστεί η ομάδα και να είναι φορμαριστεί τα Χριστούγεννα. Πρέπει από το πρώτο παιχνίδι να παίρνει νίκες γιατί το κάθε ματς μετράει. Κάθε νίκη είναι σημαντική και η ήττα μία απώλεια. Να σχεδιάσουμε την προετοιμασία και να είμαστε πανέτοιμοι για την πρώτη αγωνιστική».

Για τον Έρικ Γκριν: «Ακούγονται τα καλύτερα για εκείνον. Από τον χαρακτήρα του μέχρι τις ικανότητές του μπασκετικά. Εύχομαι και είμαι σίγουρος ότι θα δώσει τα πάντα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

Για τη νέα Ευρωλίγκα: «Ό,τι ξέρετε, ξέρω. Είναι ένα καινούριο πρόγραμμα και από την πρώτη αγωνιστική θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Όλοι βαδίζουμε στο άγνωστο φέτος και το προπονητικό τιμ. Θα πρέπει να πάμε βήμα-βήμα και σκοπός μας είναι να παίρνουμε νίκες. Πρέπει να προσαρμοστούμε διαφορετικά γιατί είναι μία νέα εμπειρία για όλους. Πιστεύω ότι θα γίνει το καλύτερο για την ομάδα».

Για τον ίδιο: «Ξεκουράστηκα σωματικά και πνευματικά και είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».