Βαθμολογία

Μαγειρεύει την αναβολή, σκέφτεται τις συνέπειες…

Προχθές ήταν οι ανακατατάξεις στις πειθαρχικές επιτροπές, χθες οι πίνακες διαιτησίας, σήμερα η επιστροφή της… ζέστης και αύριο (άντε, για να ακριβολογούμε κιόλας) το αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Σε πλήρη εφαρμογή το «σχέδιο» αναβολής του πρωταθλήματος, το οποίο είχε προαναγγείλει στις 12 Αυγούστου, θέτει πλέον ο Σταύρος Κοντονής. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος σε συνδυασμό με την περσινή ανεπιτυχή επιχείρηση εξαφάνισης του Κυπέλλου είναι κοντά στο να μετατραπεί σε υφυπουργό του… λουκέτου, εμφανίζεται έτοιμος να τινάξει στον αέρα την έναρξη της Σούπερ Λίγκας.

Έτσι, με το γνωστό τρικ και ήδη χρησιμοποιημένο στο πρόσφατο παρελθόν της επίκλησης λόγων ασφαλείας -με τη βοήθεια της εισήγησης της ΔΕΑΒ, την οποία «ελέγχει», καθώς υπάγεται στη ΓΓΑ-, το περιβάλλον του διαρρέει από το μεσημέρι της Τετάρτης (17/8) ότι επίκειται απόφαση αναβολής του πρωταθλήματος, το οποίο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το Σάββατο 20 Αυγούστου.

Ωστόσο, το «μαγείρεμα» του πολιτικού προϊσταμένου των σπορ και των συνεργατών του αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη (18/8), καθώς σκέφτονται πώς θα αποφύγουν τις συνέπειες μίας ακόμα ωμής παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Και αυτό καθώς στη ΓΓΑ είναι ήδη ενημερωμένοι ότι αυτή τη φορά η ΦΙΦΑ, η οποία μαζί με την ΟΥΕΦΑ έρχονται στην Αθήνα στις 29 Αυγούστου για να ζητήσουν αλλαγές στους παρεμβατικούς νόμους, δεν πρόκειται να χαριστούν. Κάτι που πρακτικά θα σημάνει τη σχεδόν ακαριαία τιμωρία.

Εξάλλου, ένα από τα βασικά θέματα που θέτουν οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές προς την κυβέρνηση είναι η ξεκάθαρη πρόβλεψη μη δυνατότητας του εκάστοτε πολιτικού προϊσταμένου των σπορ να αναβάλλει ποδοσφαιρικές διοργανώσεις (όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στην τελευταία επιστολή τους).
Ο Κοντονής προσανατολίζεται να βάλει λουκέτο στο πρωτάθλημα μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου (ουσιαστικά να αναβάλει τις δύο πρώτες αγωνιστικές, καθώς ακολουθεί προγραμματισμένη διακοπή λόγω εθνικών ομάδων), ώστε αφενός να προηγηθεί η συνάντησή του με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, αφετέρου στο μεσοδιάστημα να κορυφώσει την πίεσή του προς την ΕΠΟ με απώτερο σκοπό την ανατροπή της διοίκησης Γκιρτζίκη.

Η Ομοσπονδία, πάντως, εμφανίζεται καθόλα προετοιμασμένη και ψύχραιμη και αυτό φανερώνει ότι γνωρίζει αυτό που θα επακολουθήσει…

a-sports.gr