Βαθμολογία

Θεσσαλονίκη ο Σάιμπερτ

Ο ένας μετά τον άλλον φτάνουν στη Θεσσαλονίκη οι παίκτες για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, αφού για την Τετάρτη (17/8) έχει η οριστεί η πρώτη προπόνηση της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν.

Έτσι μετά τον Νένταν Μιλιένοβιτς στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται και ο Τζόρνταν Σάιμπερτ, ο Αμερικανός που πέρυσι αγωνιζόταν στους Έρι Μπέι Χοκς έχοντας 13,1 πόντους μέσο όρο.

Τα μεσάνυχτα αναμένεται ο Λετονός Ζάνις Πέινερς, ενώ την Τετάρτη το πρωί θα είναι στην πόλη και ο Αμερικανός Μπράντον Τέιλορ. Αλλαγή υπήρξε στην άφιξη του Ανδρέα Γλυνιαδάκη, ο οποίος θα πάει είναι στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη. Τέλος, παρατίθενται οι πρώτες δηλώσεις του Μιλιένοβιτς ως παίκτη του ΠΑΟΚ:

Για την απόφασή του να έρθει στον ΠΑΟΚ: «Είναι καλή απόφαση για μένα να έρθω στον ΠΑΟΚ, έχουν μια πολύ καλή παράδοση, ξέρω πολλά για την ομάδα, για την πόλη, ήρθα εδώ να βελτιωθώ και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Είναι η πρώτη ημέρα και ελπίζω να εξελιχθεί πολύ καλά για εμάς και την ομάδα...».

Για το τι ξέρει για τον ΠΑΟΚ: «Ξέρω οτι βρίσκονταν πέρσι τρεις Σέρβοι στην ομάδα, ότι αγωνίστηκε εδώ ο Στογιάκοβιτς, ξέρω εννοείται για τον πρόεδρο Μπάνε Πρέλεβιτς, μίλησα και με τον Τέπιτς και μου είπε πολύ καλά πράγματα για την ομάδα και την πόλη».

Για το αν συνομίλησε με τον Μπάνε Πρέλεβιτς: «Δεν μίλησα ακόμη με τον πρόεδρο αλλά τώρα θα πάω να τον συναντήσω λογικά, είναι καλό το γεγονός ότι έχω ένα άτομο από τη χώρα μου να μιλήσω στη μητρική μου γλώσσα, μόνο καλό είναι αυτό για την οικογένεια του ΠΑΟΚ, που έχω ακούσει πολλά και ανυπομονώ να τους συναντήσω».

Για το αν ήταν επιπλέον κίνητρο να έρθει στον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι θα έχει μεγαλύτερο ρόλο απ΄ότι στην Ισπανία: «Φυσικά και είναι κίνητρο να έχεις μεγαλύτερο ρόλο, είναι βασικό, και από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα μέσα στη σεζόν».

Για το τι θα προσδώσει ο ίδιος στην ομάδα: «Να τρέχει με τον σωστό τρόπο, να κρατάει τη μπάλα, θεωρώ ότι είμαι ηγέτης λόγω χαρακτήρα και θέσης, βέβαια πρέπει στην πρώτη προπόνηση να δούμε πως θα ταιριάξουμε όλοι μαζί».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει αρκετούς νεαρούς παίκτες: «Όλα έχουν θετικά και αρνητικά, το γεγονός ότι είναι πολλοί νεαροί σημαίνει πως δεν θα διαθέτουν πολύ ευρωπαϊκή εμπειρία, έχουν όμως ενέργεια, μπορούν να παίξουν αθλητικά, να παίζουν πιο καλά στην άμυνα, υπάρχουν προτερήματα και μειονεκτήματα, πρέπει να πετύχει όσο τον δυνατόν περισσότερα με το υλικό που διαθέτει η ομάδα».

Για το αν έχει κάποιον αθλητή ως πρότυπο: "«Ένα παράδειγμα είναι ο Τεόντοσιτς που είναι ο καλύτερος Σέρβος παίκτης για εμένα, πάντα οι Σέρβοι κοιτούσαν τους αστέρες του εξωτερικού, Μποντιρόγκα και Στογιάκοβιτς όταν ήμουν πιο μικρός αλλά για τώρα που μιλάμε είναι ο Τεόντοσιτς».

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Απλά να είναι μαζί μας, δίπλα μας, από πλευράς μου και από την πλευρά της ομάδας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο...».