Βαθμολογία

Συγκλονιστικός και στις δηλώσεις του ο Γιαννιώτης! (video)

Λίγα λεπτά μετά την υπεράνθρωπη προσπάθειά του για το χρυσό μετάλλιο, την Τρίτη (16/8), ο Σπύρος Γιαννιώτης παραχώρησε εξίσου συγκλονιστικές δηλώσεις στην κρατική τηλεόραση. Ο 36χρονος κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ενώ μέσω της 2ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο έκανε λόγο για δικαίωση.

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Γιαννιώτη στην ΕΡΤ: «Σήμερα είπα στον εαυτό μου, τα τελευταία μέτρα μπόρεσε αυτό που δεν μπορείς να φανταστείς. Είχα κλείσει, τα μάτια και είπα, όλα για όλα. Είναι η τελευταία σου ευκαιρία, αξιοποίησέ την όσο μπορείς.

Πήγαινα μηχανικά. Δεν μου βγήκε η χεριά, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτό για το οποίο ήρθα το πραγματοποίησα. Ήταν δύσκολο, έχω κουραστεί πολύ, αλλά ευτυχώς που δικαιώθηκα.

Τόσα χρόνια έχω κουραστεί, σήμερα ήξερα ότι θα κάνω ότι μπορέσω. Δεν μπορούσα να φανταστώ το βάθρο. Το φαντάστηκα στα τελευταία 100μ. Δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο φινάλε, δεν με απασχολεί το μετάλλιο. Σίγουρα θα ήθελα την πρώτη θέση, την ήθελα. Αλλά το όνειρό μου ήταν αυτό, το βάθρο. Μετά από πέντε ολυμπιακούς αγώνες».

Εμφανώς συγκινημένος, ο άξιος Ολυμπιονίκης ευχαρίστησε τον προπονητή Νίκο Γέμελο, τη σύζυγό του και όλο τον κόσμο που του έδωσαν, όπως είπε, απίστευτη ώθηση για να τα καταφέρει, ενώ ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Σήμερα ήταν η καλύτερη στιγμή της ζωής μου».

">http://