Βαθμολογία

Πετρούνιας: «Έχουμε την ψυχή...» (video)

Πανευτυχής, όπως ήταν λογικό, ήταν ο Λευτέρης Πετρούνιας αμέσως έπειτα το θρίαμβο του στο Ρίο, καθώς μετά την κορυφή στο Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στους κρίκους έγινε χρυσός και στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο 26χρονος Έλληνας πρωταθλητής λίγο μετά τη νίκη του μίλησε στην ΕΡΤ και στον Βαγγέλη Ιωάννου λέγοντας: «Nαι ρε φίλε, ναι ρε Ελλάδα. Αυτό έχω να πω μόνο. Φυσικά πάμε Ελλάδα, γιατί έχουμε την ψυχή να πάμε εκεί που μας αξίζει και αυτό εδώ ήρθαμε να αποδείξουμε, να ακούμε τον Ζορμπά σε όλο το στάδιο».

-Για το άκουσμα του εθνικού ύμνου είπε:

«Για μένα είναι ότι το σημαντικότερο να ακούγεται και θέλω να το αφιερώσω στον πατέρα μου, στον προπονητή μου και στην Ελλάδα».

-Για την επιτυχία του καθώς έκανε το τρία στα τρία στο άθλημα του (Ευρωπαϊκό - Παγκόσμιο - Ολυμπιακούς) και αν υπάρχει μυστικό σε αυτή την επιτυχία αναφορικά με το πρόγραμμα που εκτέλεσε απάντησε:

«Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό στην εκτέλεση, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ για αυτό. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά. Θέλει δουλειά, υπομονή και πάντα λίγο τύχη. Δεν είχα τραυματισμούς από το Ευρωπαϊκό και μετά και καταφέραμε να φορμαριστούμε στην προπόνηση ασταμάτητα. Κάναμε καλή κράτη και κρατήσαμε τις δυνάμεις μας και τις εκμεταλλευτήκαμε σωστά».

-Για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ Μπαχ τον συνεχάρη πριν καν ολοκληρωθεί ο τελικός είπε:

«Είναι τιμή μου και μου είπε ότι ‘‘ήταν περίπου όπως όταν ήσουν πρώτους λαμπαδιοδρόμος’’».

-Για το αν είχε αγωνία απάντησε: «Αγωνία; Πάντα έχω αγωνία…».

-Και για το αν θέλει κάπου να αφιερώσει το μετάλλιο στη Βραζιλία τόνισε: «Στη μάνα μου που είναι εδώ».

">http://