Βαθμολογία

Πλήθος πιστών στην Τήνο και φέτος

Πολύ μεγάλη ήταν και φέτος η προσέλευση των πιστών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό στην Τήνο. Χιλιάδες άνθρωποι μετέβησαν στο νησί των Κυκλάδων για να προσκυνήσουν την Παναγία, ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (15/8).

Το πρωί τελέσθηκε τρισαρχιερατικό συλλείτουργο, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικολάου και τη συμμετοχή των μητροπολιτών Ιερισσού κ. Θεόκλητου και Σύρου, Τήνου, Μυκόνου κ. Δωρόθεου Β'. Κατόπιν, έγινε η λιτάνευση της ιερής εικόνας στη λεωφόρο Ευαγγελιστρίας, ενώ τιμές απέδωσαν αγήματα της σχολής μονίμων υπαξιωματικών Ναυτικού.

Ο μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β' είπε μεταξύ άλλων: «Χιλιάδες πιστοί έφτασαν στο νησί, αναζητώντας την ελπίδα και τη βεβαιότητα για το αύριο στο πρόσωπο της Μεγαλόχαρης προκειμένου να μην ψαλιδιστούν τα όνειρα των παιδιών μας και να πάρουν κουράγιο να βαδίσουν στον δύσκολο δρόμο της ζωής τους.

Η Εκκλησία δέχεται αρκετές επιθέσεις τον τελευταίο καιρό, αλλά αναγνωρίζει το δικαίωμα της ελευθερίας σε όλους τους ανθρώπους και διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να είναι συνοδοιπόρος του λαού να σταθεί όρθιος.

Οι Έλληνες δεν λυγίσαμε ποτέ, ακόμη και μπροστά σε χειρότερους εχθρούς. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκοπεί από τις χριστιανικές ρίζες της γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα στην καρδιά του Έθνους. Καλώ σε ενότητα, ομοψυχία και συνεργασία για να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει μπροστά».