Βαθμολογία

Ζητά «αποδείξεις» από τον Χαρτ ο Πεπ

Ευθύς ήταν ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, ως προς τους ποδοσφαιριστές, τους οποίους δεν χρησιμοποιεί στα παιχνίδια της ομάδας και, έχοντας στο μυαλό του τον Τζο Χαρτ, ανέφερε ότι πρέπει να αποδείξουν όλοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αν αξίζουν να φορέσουν «φανέλα βασικού».

Με αφορμή την προτίμησή του στον Βίλι Καμπαγιέρο, αντί του μέχρι πρότινος και για αρκετά χρόνια βασικού τερματοφύλακα των «πολιτών» (και της Εθνικής Αγγλίας), Τζο Χαρτ, ο Καταλανός τεχνικός τοποθετήθηκε, όσον αφορά τον 29χρονο Άγγλο γκολκίπερ, στο περιθώριο της προχθεσινής (13/08) αγχωτικής νίκης του συνόλου του (2-1) στην εντός έδρας πρεμιέρα κόντρα στη Σάντερλαντ λέγοντας:

«Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν είναι χαρούμενος. Όλοι οι παίκτες, όμως, που δεν αγωνίζονται είναι απλά απόντες, δεν έχουν απολυθεί. Ούτε εμένα με χαροποιεί που δεν παίζει (ο Χαρτ), αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθήσει ξανά (για να γίνει πάλι πρώτος τερματοφύλακας)».

Επιπλέον, ο 45χρονος κόουτς έκανε και μία γενικότερη δήλωση για όσους ποδοσφαιριστές δεν λαμβάνουν χρόνο συμμετοχής στους αγώνες τονίζοντας: «Συγγνώμη, αλλά πρέπει να λάβω κάποιες αποφάσεις. Διαθέτω 28 παίκτες. Όσοι δεν παίζουν, πρέπει να με πείσουν στο γήπεδο (για την αξία τους)».

Με δεδομένο πάντως ότι ο Γκουαρδιόλα επιδιώκει να φέρει στο Μάντσεστερ έναν εκ των δύο τερματοφυλάκων της Μπαρτσελόνα (Κλαούντιο Μπράβο κυρίως ή Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν), το έργο του Τζο Χαρτ να πείσει τον προπονητή του ότι αξίζει να είναι αυτός ξανά το «νούμερο 1» κάτω από την εστία της ομάδας καθίσταται ακόμη πιο δύσκολο.