Βαθμολογία

Πέταξαν ολόκληρο πρόβατο σε κάδο

Ενα ολόκληρο πρόβατο που ήταν νεκρό πέταξαν ασυνείδητοι σε κάδο απορριμμάτων. Την κεντρική πλατεία του Σέσκλου «έπνιξε» έντονη δυσοσμία προκαλώντας τις αντιδράσεις περιοίκων και επισκεπτών.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Βόλου, δεχόταν αλλεπάλληλες καταγγελίες για έντονη δυσοσμία από τους κάδους στην κεντρική πλατεία Σέσκλου.

Συνεργείο της υπηρεσίας που μετέβη στην περιοχή, ανακάλυψε ολόκληρο πρόβατο μέσα στα σκουπίδια. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο καθαριότητας, Βιολέτα Καντόλα, οι κάδοι στην περιοχή είχαν πλυθεί λίγες ημέρες νωρίτερα. «Μου προκάλεσαν εντύπωση οι καταγγελίες, δεδομένου ότι λίγες ημέρες πιο πριν, είχαμε προχωρήσει σε πλύσιμο κάδων στην περιοχή. Τελικώς, διαπιστώσαμε ότι η δυσοσμία προέρχονταν από πρόβατο που κάποιος πέταξε στον κάδο», ανέφερε η κ. Καντόλα.

Η ίδια τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των πολιτών για να διατηρείται η πόλη καθαρή. Συνεργεία της διεύθυνσης καθαριότητας, που μολονότι είναι αποδεκατισμένη από προσωπικό, δίνουν καθημερινά τη μάχη για την αποκομιδή των απορριμμάτων και την καθαριότητα της πόλης.

Ωστόσο, οι πολίτες δεν τηρούν τον κανονισμό καθαριότητας. Πετούν στους κάδους ό,τι τους είναι άχρηστο και μάλιστα αδιακρίτως. Προσφάτως απορριμματοφόρο είχε τυλιχθεί στις φλόγες και το προσωπικό κινδύνευσε από θράκα που είχε εναποτεθεί σε κάδο απορριμμάτων στη Ν. Ιωνία. Μπάζα και κλαδιά, αφήνονται σχεδόν καθημερινά δίπλα από κάδους χωρίς οι πολίτες να ειδοποιούν την υπηρεσία καθαριότητας.

Σε Ιάσονος και Δημητριάδος, σκουπίδια αφήνονται στο δρόμο ή σε πεζοδρόμια και τα πληρώματα των απορριμματοφόρων αναγκάζονται να παίρνουν από κάτω τις σακούλες, παρότι οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να τα παραδίδουν οι ίδιοι σε προγραμματισμένες ώρες στα απορριμματοφόρα ή να τα εναποθέτουν σε κάδους στις κάθετες οδούς.

Αυτή την περίοδο, βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα πλυσίματος κάδων από την υπηρεσία καθαριότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δυσοσμία που γίνεται πιο έντονη λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών, απαιτείται όμως και η συνεργασία των πολιτών για να μένουν οι κάδοι καθαροί.

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ
(ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ)