Βαθμολογία

Πήρε και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ η Ρεάλ Μαδρίτης

Παρά τις σημαντικές απουσίες της (Κριστιάνο Ρονάλντο, Πέπε, Γκάρεθ Μπέιλ, Τόνι Κρόος, Κέιλορ Νάβας), η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 3-2 της Σεβίλλης το βράδυ της Τρίτης (9/8) στην παράταση και κατέκτησε το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Οι «μερένγκες» μπήκαν δυνατά στο ματς, απείλησαν με τους Σέρχιο Ράμος και Μάρκο Ασένσιο, ο οποίος άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό σουτ στο 21’.

Στη μετά-Έμερι εποχή, η Σεβίλλη του Χόρχε Σαμπάολι προσπάθησε να αντιδράσει, έχασε ευκαιρίες με τους Βάσκες και Ιμπόρα, προτού ο Βάσκες ισοφαρίσει με εξαιρετικό σουτ στο 41’.

Ο Καρίμ Μπενζεμά άγγιξε το γκολ, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (64’), αλλά κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Βιτόλο κέρδισε πέναλτι από τον Ράμος στο 72’, ο νεοεισελθών Κονοπλιάνκα ευστόχησε και η ομάδα της Ανδαλουσίας πήρε προβάδισμα για τον τίτλο.

Τελικά, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, έπειτα από ασφυκτική πίεση στο φινάλε, έστειλε τον αγώνα στην παράταση με κεφαλιά του ανθρώπου της τελευταίας στιγμής, του Σέρχιο Ράμος, στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, χάνοντας μία καλή ευκαιρία με τον Μπενζεμά στο 91’, ενώ στο 93’ η Σεβίλλη έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κολοτζιέτζακ με δεύτερη κίτρινη.

Οι παίκτες του Ζιντάν πίεσαν ακόμη περισσότερο, έχασαν ανεπανάληπτες ευκαιρίες, ο Σέρχιο Ρίκο έβγαλε όσα μπορούσε, αλλά στο 119’ ο Κάρλος Καρβαχάλ βρήκε δίχτυα με μία εκπληκτική ατομική ενέργεια και χάρισε το Σούπερ Καπ στην ομάδα του.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κασίγια, Καρβαχάλ, Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κόβατσιτς (73' Χάμες), Ασένσιο, Ίσκο (66' Μόντριτς), Βάθκεθ, Μοράτα (62' Μπενζεμά).

ΣΕΒΙΛΛΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Ρίκο, Μαριάνο, Παρέχα, Καρίσο (51' Καρίσο), Κολοτζιέτζακ, Ιμπόρα (74' Ιμπόρα), Ενζονζί, Βιτόλο, Βάσκες, Κιγιοτάκε, Βιέτο (67' Κονοπλιάνκα).