Βαθμολογία

Αλλαγές στο Instagram για να χτυπήσει το Snapchat

Ο πόλεμος ανάμεσα στο Facebook και το Snapchat μόλις ξεκίνησε! Το Instagram, το οποίο ανήκει στο Facebook, παρουσίασε μόλις μία νέα λειτουργία η οποία ονομάζεται «Instagram Stories» και, ναι είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με το Snapchat, όπως αναφέρει το Mashable.

Όσοι έχετε κάνει το τελευταίο update στο Instagram θα έχετε παρατηρήσει ότι στο πάνω μέρος υπάρχει πλέον μία σειρά από φίλους, οι οποίοι έχουν μοιραστεί τα δικά τους βιντεάκια, σε μορφή slideshow.

Το slideshow θα εμφανίζεται σε εκείνο το σημείο μόνο για 24 ώρες, προκειμένου να παρουσιάσει στους χρήστες τη νέα λειτουργία. Όπως και στο Snapchat, έτσι και στα Instagram Stories, οι χρήστες θα μπορούν να μοιράζονται βίντεο, να γράφουν πάνω, να ζωγραφίζουν και να βάζουν emoji.

Όπως οι φωτογραφίες και τα βίντεο, έτσι και οι ιστορίες αυτές θα εμφανίζονται στο feed σας με βάση έναν αλγόριθμο που καθορίζει την σειρά των Post που βλέπετε, αλλά δεν είναι ο ίδιος που χρησιμοποιείται για τις φωτογραφίες και το βίντεο. Συγκεκριμένα οι ιστορίες εμφανίζονται ανάλογα με την σχέση που έχετε με τον κάθε χρήση που κάνετε follow.

Μία ενδιαφέρουσα διαφορά σε σχέση με το Snapchat είναι ότι η νέα λειτουργία του Instagram επιτρέπει στους χρήστες να «μοιραστούν» φωτογραφίες τους που έχουν τραβηχτεί μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, ενώ το Snapchat πρόσφατα έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες να μοιράζονται φωτογραφίες και από παλιά (με την λειτουργία «memories»).

Φυσικά, αυτή δεν είναι η μόνη διαφορά, αφού υπάρχουν κι άλλες μικρές διαφορές, όπως το δεξί κλικ σας πάει κατευθείαν στην επόμενη ιστορία και το αριστερό κλικ στην προηγούμενη. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κανείς την ομοιότητα του Instagram Stories με το Snapchat. Το ερώτημα τώρα είναι, πώς θα απαντήσει το Snapchat σε αυτή τη νέα λειτουργία;

HuffPost