Βαθμολογία

Το προφίλ της Μπρόντμπι

Με την Μπρόντμπι από την Δανία κληρώθηκε ο Παναθηναϊκός για τα play-off του Europa League στην προσπάθεια της ομάδας του Αντρέα Στραματσόνι για είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης.

Πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα από την χώρα της Δανίας με πολλούς τίτλους και ευρωπαϊκές διακρίσεις, παρότι τελευταία έχει χάσει από την αίγλη του παρελθόντος και απέχει από τους τίτλους.

Η Μπρόντμπι ιδρύθηκε το 1964 και χρώματα της είναι το κίτρινο και το μπλε, ενώ η έδρα της ομάδας είναι το «Μπρόντμπι Στάντιουμ» χωρητικότητας 29.000 θέσεων.

Οι Δανοί μετρούν στο παλμαρέ τους 10 πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα, 2 Λιγκ Καπ και 4 Σούπερ Καπ, ενώ ευρωπαϊκά έχουν να θυμούνται την συμμετοχή στα ημιτελικά του ΟΥΕΦΑ το 1991, στα προημιτελικά του Πρωταθλητριών το 1987 και στα προημιτελικά του ΟΥΕΦΑ μια δεκαετία αργότερα. Την σεζόν 1998-1999 συμμετείχε στους ομίλους του Champions League σε όμιλο φωτιά με αντιπάλους τις φιναλίστ εκείνης της σεζόν Μάντσεστερ και Μπάγερν, αλλά και την Μπαρτσελόνα. Παρότι βρίσκονταν σε όμιλο απαγορευτικό για πρόκριση έδειξαν τα δόντια τους με την νίκη 2-1 κόντρα στην Μπάγερν, ενώ όλες οι εμφανίσεις τους ήταν αξιοπρεπείς.

Πέρσι τερμάτισε στην 4η θέση, ενώ φέτος σε τρείς αγώνες μετρά δυο νίκες και μια ισοπαλία. Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά ξεκίνησε από τον α' προκριματικό γύρο όπου δεν είχε κανένα πρόβλημα με την ισλανδική Βαλούρ την οποία απέκλεισε με 2 νίκες, ενώ το ίδιο έπραξε στην συνέχεια με την Χιμπέρνιαν την οποία απέκλεισε στα πέναλτι. Την μεγάλη έκπληξη την έκανε στον γ' προκριματικό γύρο όταν και απέκλεισε την Χέρτα Βερολίνου ανατρέποντας την ήττα της με 1-0 στην Γερμανία και με το 3-1 πήρε την πρόκριση.

Τέλος πέρσι τέθηκε αντιμέτωπη του ΠΑΟΚ στην ίδια φάση και γνώρισε τον αποκλεισμό με βαριά ήττα στην Τούμπα (5-0) και ισοπαλία 1-1 στην χώρα της.