Βαθμολογία

Πυροβολισμοί και νεκρός στο Ρίο

Και μετά το κατά γενική ομολογία, χειρότερο Euro όλων των εποχών στη Γαλλία, σείρα φαίνεται πως παίρνει πλέον η διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο.

Τα προβλήματα που έχουν έρθει στην επιφάνεια για την περιοχή της Βραζιλίας, δείχνουν πως δεν πρόκειται να εξελιχθεί ομαλά η επικείμενη «γιορτή του αθλητισμού».

Εκτός όλων των γνωστών γεγονότων, όπως βία, εγκληματικότητα, άθλιες συνθήκες διαβίωσης τόσο για τους αθλητές αλλά και για όσους πλαισιώνουν τις αποστολές των ομάδων, το ακατάλληλο περιβάλλον και άλλα πολλά σήμερα (05/08) ήρθε στο προσκήνιο ένα τραγικό περιστατικό.

Ένας οπλισμένος άντρας επιχείρησε να κλέψει το αυτοκίνητο του Ρώσου υποπρόξενου, όταν αυτός είχε κολλήσει στην κίνηση στη περιοχή της «Μπάρα ντε Τιχούκα». Σύμφωνα με την αστυνομία του Ρίο, οι δύο άντρες ήρθαν σε συμπλοκή, με το όπλο να ενεργοποιείται και να τραυματίζει θανάσιμα τον ληστή.

Βέβαια, η πλευρά της Ρωσίας αρνήθηκε το συγκεκριμένο περιστατικό, μέσω μέιλ στην εφημερίδα «USA TODAY Sports». Ειδικότερα, στην συγκεκριμένη επιστολή, τονίζεται πως κανένα μέλος της διπλωματικής αποστολής της Ρωσίας δεν συμμετείχε σε τέτοιο περιστατικό.

Όπως και να έχει, το γεγονός αυτό ήρθε να προστεθεί στα υπόλοιπα κρούσματα βίας που έχουν παρατηρηθεί στην Βραζιλία, λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.