Βαθμολογία

Υπολόγισε χωρίς τον Βαγγέλη Μάντζιο...

Το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας της έδωσε η ΑΕΛ σήμερα (Σάββατο 30/07, 18:45) στο AEL FC ARENA, υποδεχόμενη τον Λεβαδειακό του Ράτκο Ντόστανιτς. Η ομάδα των «βυσσινί» δεν εκμεταλλεύτηκε όπως θα έπρεπε τις ευκαιρίες που τις παρουσιάστηκαν στην αναμέτρηση, με αποτελέσμα ο Βαγγέλης Μάντζιος να την «πληγώσει» αρχικά με την ισοφάριση και αργότερα με την ολική ανατροπή προς στο τέλος του παιχνίδιου. Τελικό σκορ του παιχνιδιού στο AEL FC ARENA το 1-2...

Με το «καλημέρα» της φιλικής αναμέτρησης ο Πολ Ουρτάδο πέτυχε το πρώτο τέρμα της ΑΕΛ στο AEL FC ARENA με δυνατό δεξί βολέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, δίνοντας το προβάδισμα στους «βυσσινί» μόλις στο 2' λεπτό του αγώνα.

Καλύτεροι και σαφώς πιο κινητικοί εντός αγωνιστικού χώρου οι γηπεδούχοι, έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι με σουτ του Φατιόν, λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο 29' και ενώ η πίεση της ΑΕΛ είχε ελαφρώς εξασθενίσει, το κλίμα «αναζωπυρώθηκε» εκ νέου στο AEL FC ARENA με την άριστη συνεργασία των παικτών του Άγγελου Αναστασιάδη (Ουρτάδο και Ναζλίδη), με τον τελευταίο να επιχειρεί δυνατό σουτ το οποίο ανάγκασε τον Ναμάσκο σε δύσκολη επέμβαση.

Λίγο πριν την «εκπνοή» του πρώτου μέρους,  ο Ροβίθης προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματα του «βυσσινί» συλλόγου, όμως το γκολ που σημείωσε ακυρώθηκε ως οφσάϊντ. Μετά την ανάπαυλα, το παιχνίδι δεν είχε εξ' αρχης τον ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Λεβαδειακός μετά τα πρώτα λεπτά απέκτησε μια επιθετική πρωτοβουλία στην αναμέτρηση με τον Βαγγέλη Μάντζιο να απειλεί αρχικά τον Καβουσάκη, όμως βρήκε σε ετοιμότητα τον γκολκίπερ των «βυσσινί».

Λίγο αργότερα ο φορ του Λεβαδειακού και πιο συγκεκριμένα στο 68' λεπτό, «πήρε το αίμα του πίσω», όντας εύστοχος από τα έντεκα μέτρα σε εκτέλεση πέναλτι και διομορφώνοντας το 1-1.

Ντέλετιτς και Καπός προσπάθηκαν να δώσουν εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα τους, όμως ανεπιτυχώς εν τέλει,  με τον Μοσχονά να αποδεικνύει τον λόγο που βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια των «φιλοξενούμενων».

Όπως φαντάζει λογικό οι πολλές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αποσυντόνισαν τους ποδοσφαιριστές αμφότερων των συλλόγων, με την ΑΕΛ ωστόσο να είναι η ομάδα που εκμεταλλευόταν την οποιαδήποτε αμυντική αστάθεια. Κόντρα στη ροή της αναμέτρησης, ο Λεβαδειακός έκανε την ολική ανατροπή στο 84' λεπτό του αγώνα.

Σκόρερ και πάλι ο Μάντζιος... Ο Μιλιάζες εκτέλεσε υποδειγματικά την κομπίνα για τους Βοιωτούς σε φάουλ που είχαν κερδίσει έξω απο την περιοχή της ΑΕΛ, βγάζοντας σε θέση βολής τον συμπάικτη του, που δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Καβουσάκη.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με την προσπάθεια του Βαρέλα, η οποία ωστόσο βρήκε πάνω σε σώμα συμπαίκτη του και δεν απείλησε περαιτέρω τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Το τελικό σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΑΕΛ με μια θετική εμφάνιση, η οποία ωστόσο «προδόθηκε» από την προσωπική σφραγίδα του Βαγγέλη Μάντζιου.

Η ενδεκάδα της ΑΕΛ:
Ντεγκρά, Ναβάρο, Κοντόρ, Φάρκας, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Ουρτάδο, Φατιόν, Ναζλίδης, Αβραάμ, Μαρουκάκης

Αγωνίστηκαν και οι:
Ξενοδόχοβ, Σουλιώτης, Μασούρας, Βαρέλα, Καπός, Ροβίθης, Ρέντζας, Καβουσάκης, Γκόλιας, Καπνόπουλος, Μονιάκης, Καρατάσιος, Λαμπρόπουλος, Ντέλετιτς, Γιαννιτσάνης

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος του συνδέσμου Τρικάλων, ενώ επίσης τη διαιτητική τριπλέτα συμπλήρωσαν οι Κουρέτας, Νταλούκας και Γρατσάνης του ίδιου συνδέσμου.

Η ενδεκάδα του Λεβαδειακού:
Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Ουόν, Μιλιάζες, Μεντί Τζάκσον, Μαχαίρας, Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκης, Σουμπίνιο, Μάντζιος

Αγωνίστηκαν και οι:
Μοσχονάς, Μανωλάς, Ζεζίνιο, Μάνγκας, Καραχάλιος, Βασιλείου, Παπάς