Βαθμολογία

Φωτιά και έκρηξη σε σπίτι στη Μηλίνα

Εγκαύματα στο 80% του σώματός του υπέστη ένας 58χρονος, στα Κουκουλέικα Μηλίνας, από φωτιά που ξέσπασε στο σπίτι του, σήμερα τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Της φωτιάς ακολούθησε έκρηξη, η οποία οφείλεται πιθανώς, σε φιάλες υγραερίου που βρισκόταν μέσα στο σπίτι, το οποίο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, ενώ ζημιές υπέστησαν και γειτονικά σπίτι, λόγω του πολύ ισχυρού ωστικού κύματος. Ο 58χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Βόλο, ενώ επίκειται η μεταφορά του σε άλλο Νοσοκομείο, εξειδικευμένο στα εγκαύματα.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 4 περίπου τα ξημερώματα και η αρχική εκτίμηση ήταν ότι πρόκειται για Γερμανό, καθώς στον συγκεκριμένο οικισμό διαμένουν Γερμανοί. Οι τελευταίες ωστόσο, πληροφορίες κάνουν λόγο για Έλληνα, ο οποίος την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά, κοιμόταν.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε στις 4 τα ξημερώματα και επί τόπου έσπευσαν άμεσα, τέσσερα οχήματα με δέκα πυροσβέστες, με επικεφαλής τον διοικητή της Π.Υ. Βόλου Χαράλαμπο Πόζογλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως, εξαιτίας του ωστικού κύματος, ο 58χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού, που κοιμόταν στον πρώτο όροφο, βρέθηκε στο έδαφος και σε απόσταση περίπου 20 μέτρα μακριά.

Για λόγους ασφαλείας, οι πυροσβέστες παρέμειναν στο σπίτι μετά την κατάσβεση της φωτιάς και απομάκρυναν τις φιάλες υγραερίου που εντόπισαν στο σπίτι.

ert.gr