Βαθμολογία

Καινούργιο σήμα με... νόημα από τη Σπάρτη

Η ΠΑΕ Σπάρτη παρουσίασε την Παρασκευή (22/7) το νέο της έμβλημα, το οποίο άλλαξε μετά την ιστορική άνοδο της ομάδας στη Β' Εθνική. Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση To νέο σήμα έχει μια «δυναμική που πηγάζει από την ιστορία τα πόλης και την φιλοσοφία των Αρχαίων Σπαρτιατών».

Παράλληλα γίνεται επεξήγηση της κάθε λεπτομέρειας του νέου εμβλήματος. Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει σχετικά η ΠΑΕ: «Μετά την άνοδο της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες και τη σύσταση της ΠΑΕ, θέλοντας και κάνοντας βήματα προόδου, η διοίκηση παρουσιάζει το νέο έμβλημα, υπενθυμίζοντας τις βαθιές ρίζες του συλλόγου.

To νέο έμβλημα έχει μια δυναμική που πηγάζει από την ιστορία τα πόλης και την φιλοσοφία των Αρχαίων Σπαρτιατών. Στο νέο σήμα δεσπόζει η περικεφαλαία Σπαρτιάτη αξιωματικού, όπου αναγράφεται η επίσημη ονομασία της ομάδας "ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ ΠΑΕ" και περικλείει την ημερομηνία ίδρυσης του συλλόγου. Από κάτω ξεδιπλώνεται η φράση που έλεγαν οι Σπαρτιάτισσες μανάδες στους γιους τους, όταν τους αποχαιρετούσαν για κάποια μάχη: "Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ".  Από το έμβλημα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το παγκοσμίως γνωστό «Λ», σήμα των Λακεδαιμονίων. Το κόκκινο φόντο συμβολίζει το χρώμα του μανδύα που φορούσαν οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες, αφενός για να καλύπτουν το αίμα, όταν πληγώνονταν σε κάποια μάχη και αφετέρου για να στείλουν μήνυμα εκφοβισμού και αυτοπεποίθησης. Οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες δεν έκρυβαν, φοβούμενοι, τη θέση τους. Ήθελαν να δείχνουν που ακριβώς βρίσκονται. Η βάση του νέου εμβλήματος φέρει την ελληνική σημαία».