Βαθμολογία

Σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες

Ομάδα ατόμων, προσφιλής στο Ισλαμικό Κράτος, που φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατικές ενέργειες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο, συνέλαβε η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας την Πέμπτη.

Κάποιοι από τους υπόπτους είχαν ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) κι ετοιμάζονταν να αγοράσουν όπλα, δήλωσε ο Βραζιλιάνος υπουργός Δικαιοσύνης Αλεξάντρ ντε Μοράες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Μπραζίλια. Η αστυνομία στην επιχείρησή της, που έφερε την κωδική ονομασία «Hashtag» συνέλαβε συνολικά δέκα άτομα, ενώ υπό κράτηση βρίσκονται ακόμη δύο.

Όπως αποκάλυψε ο Μοράες, οι εμπλεκόμενοι επικοινωνούσαν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, όπως το WhatsApp και το Telegram, ενώ οι προετοιμασίες τους βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη. «Ενας εξ αυτών είχε επικοινωνήσει με ιστοσελίδα από την Παραγουάη, ζητώντας να αγοράσει ένα όπλο AK-47», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, ο υπουργός χαρακτήρισε πολύ μικρή την τρομοκρατική απειλή ενόψει της έναρξης των αγώνων, εξηγώντας ότι η συγκεκριμένη οργάνωση δρούσε με ερασιτεχνικό τρόπο και χωρίς οργάνωση.

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ