Βαθμολογία

Δριμεία κριτική σε Κλοπ και Κόντε

Τη δική του θέση και άποψη σχετικά με το «προπονητικό έργο» που παρουσιάζουν οι τεχνικοί Κλοπ και Κόντε, εξέφρασε ο πρώην προπονητής της Εθνικής Ουαλίας, Ρέιμοντ Φερχέιχεν.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι συγκεκριμένοι τεχνικοί «καταστρέφουν τους παίκτες τους» ... Δικαιολόγησε την άποψή του, λέγοντας πως αμφότεροι πιέζουν τους ποδοσφαιριστές τους πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, χωρίς το απαραίτητο διάστημα για αποκατάσταση.

Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες έγραψε στο Twitter: «Τον τελευταίο καιρό τα Μέσα τονίζουν το πόσο ευφυείς είναι οι προπονητές Κόντε και Κλοπ που κάνουν «τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο με διπλές και τριπλές προπονήσεις».

Και συνέχισε: «Φάση 1η: Συσσώρευση κόπωσης. Ποιος Αϊνστάιν ανακάλυψε τις 2-3 προπονήσεις την ημέρα σε ανέτοιμους παίκτες προερχόμενους από διακοπές;»

«Φάση 2η: Τραυματισμοί. Κουρασμένοι ποδοσφαιριστές με ελάχιστη ικανότητα συντονισμού, πρέπει να καταβάλουν υπερβολική προσπάθεια στα φιλικά. Κάτι που σημαίνει υψηλός κίνδυνος τραυματισμών!»

"Φάση 3η: Κρίση τραυματισμών. Περισσότεροι τραυματισμοί οδηγούν σε μικρότερο αριθμό διαθέσιμων (κουρασμένων) παικτών οι οποίοι επωμίζονται το βάρος περισσότερων λεπτών συμμετοχής. Περισσότερη κούραση, περισσότεροι τραυματισμοί."

Και καταλήγει αναρωτώμενος: «Γιατί πλέον δεν πετάμε με αεροπλάνα 30 ετών αλλά ευφυείς τεχνικοί συνεχίζουν να προπονούν όπως πριν από 30 χρόνια;».

Να σημειώσουμε ωστόσο, ότι το θέμα με τους Κλοπ και Κόντε δεν είναι… προσωπικό, καθώς ο Φερχέιχεν τα έχει «χώσει» κατά καιρούς και σε άλλους προπονητές.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ