Βαθμολογία

«Θυσιάστηκε» η ψήφος του Πανελευσινιακού!

Ομόφωνα με 14 ψήφους εκλέχθηκε ο Στέλιος Σφακιανάκης νέος πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής την Παρασκευή (15/7) μετά την αποχώρηση του Σπύρου Καλογιάννη από το θώκο, αλλά στην… ανάλυση τελικά αυτό το αποτέλεσμα δεν προέκυψε από ισάριθμες ομάδες!

Τον έμπειρο παράγοντα και πρώην γενικό γραμματέα Αθλητισμού ψήφισαν οι 13 ΠΑΕ (Αιγινιακός, Απόλλων Σμύρνης, Αχαρναϊκός, Καλλιθέα, Καλλονή, Κισσαμικός, Λαμία, ΟΦΗ, Παναιγιάλειος, Πανθρακικός, Πανσερραϊκός, Σπάρτη, Τρίκαλα), ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ αλλά όχι και ο Πανελευσινιακός. Και αυτό έγινε επί τούτου, σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr.

Οι «σταχυοφόροι» μετά από νομικές συμβουλές που δέχθηκαν «θυσίασαν» τη ψήφο τους (και θα ήταν θετική στο Σφακιανάκη) μπροστά στο κοινό καλό. Έτσι ο Πανελευσινιακός δια του προέδρου του Σπύρου Δημόπουλου δεν μετείχε της ψηφοφορίας προκειμένου να αποκλειστεί και το παραμικρό… πάτημα στη Ζάκυνθο να επιχειρήσει (υπό πολύ περιορισμένες προϋποθέσεις) να βγάλει μέσω ενστάσεων άκυρη την εκλογική διαδικασία.

Έτσι κατ’ ουσία στη διοργανώτρια διαφύλαξαν τα νώτα τους με την ομάδα του Ιονίου να βγαίνει επί της ουσίας δύο φορές χαμένη, καθώς δεν κατάφερε με νομικά «τρικ» να μπλοκάρει και την επικύρωση της βαθμολογίας.

Από εκεί και πέρα, ο Σφακιανάκης εκτός από τις εξαγγελίες έδειξε με το «καλημέρα» της επανόδου του στην οδό Θεμιστοκλέους (διετέλεσε επί σειρά ετών στο παρελθόν αντιπρόεδρος της διοργανώτριας της δεύτερης κατηγορίας) ότι ξέρει να πείθε! Και αυτό διότι, σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πηγές μας, δύο τις 13 ομάδες που ψήφισαν το νέο ισχυρό άνδρα της Β’ Εθνικής μέχρι και δύο ώρες πριν από την ψηφοφορία εμφανίζονταν αποφασισμένες να… έριχναν στην κάλπη λευκό, αλλά μετά από τετ α τετ συναντήσεις που είχαν με τον έμπειρο παράγοντα άλλαξαν στάση.