Βαθμολογία

Ρουμενίγκε: «Ευτυχώς πήραμε τον Ρενάτο Σάντσες πριν το EURO»

Αν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής-ταλέντο που ξεχώρισε στο φετινό Euro, αναμφίβολα δεν είναι άλλος από τον Ρενάτο Σάντσες.

Το νεαρό «στέλεχος» της Εθνικής Πορτογαλίας εντυπωσίασε άπαντες με τις εμφανίσεις του και ήταν ένας από τους αξιοσημείωτους παράγοντες της φετινής επιτυχίας των Πορτογάλων.

Το μεγάλο «μπαμ» του Σάντσες ωστόσο δεν έγινε στο Euro. Η Μπάγερν είχε αντιληφθεί αρκετά νωρίτερα τα σπάνια χαρακτηριστικά του και φρόντισε να αποκτήσει τον παίκτη από την Μπενφίκα, πριν η η αξία του εκτοξευθεί...

Ο γερμανικός σύλλογος έδωσε 35 εκατομμύρια ευρώ στη Μπενφίκα (ποσό που μπορεί να με έξτρα πριμ να φτάσει τα 80 εκατομμύρια ευρώ) και ο Ρουμενίγκε παραδέχθηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι της Μπάγερν ήταν... προνοητικοί και τυχεροί.

«Μετά το EURO δεν θα είχαμε χρήματα για τον Ρενάτο» είπε χαρακτηριστικά ο Ρουμενίγκε και συμπλήρωσε: «Δεν με εξέπληξε η παρουσία του στη διοργάνωση. Είναι ένας νεαρός με μεγάλο ταλέντο κι αυτός ήταν ο λόγος που αποφασίσαμε να κινηθούμε και να τον αποκτήσουμε αμέσως πριν από το τέλος της προηγούμενης σεζόν. Δώσαμε αρκετά χρήματα στα τέλη Απριλίου, αλλά τώρα είμαι βέβαιος ότι πολύ δύσκολα θα τον κάναμε δικό μας».

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ