Βαθμολογία

Γαλλία: Χάος στα νοσοκομεία της Νίκαιας

Στο παιδιατρικό νοσοκομείο Lenval έχουν μεταφερθεί πολλά από τα παιδιά που τραυματίστηκαν κατά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, το βράδυ της 14ης Ιουλίου, της Ημέρας της Βαστίλης, εθνικής γιορτής για τους Γάλλους, όταν Γαλλο-τυνήσιος τρομοκράτης έριξε στο πλήθος φορτηγό σκοτώνοντας 84 ανθρώπους και τραυματίζοντας εκατοντάδες άλλους.

Σύμφωνα με το Reuters, πολλά παιδιά που έχουν μεταφερθεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο υποβάλλονται σε σοβαρές χειρουργικές επεμβάσεις για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά τους. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως τουλάχιστον 54 παιδιά έχουν τραυματιστεί και μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ 10 παιδάκια είναι ανάμεσα στους 84 νεκρούς.

Οι νοσοκομειακές αρχές κάνουν έκκληση στους πολίτες της Νίκαιας και όχι μόνο να πάνε στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα αφού υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Το χάος που επικράτησε τις πρώτες ώρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία αποδεικνύει το γεγονός πως το προσωπικό των νοσοκομείων, όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες, δηλώνουν ότι οι γιατροί δεν είχαν χρόνο για να κρατήσουν τα στοιχεία των τραυματιών, καθώς προτεραιότητά τους, ήταν να τους παρέχουν ιατρική βοήθεια.

Οι τραυματίες έχουν κατανεμηθεί επί τη βάσει του αριθμού της εισόδου τους στα νοσοκομεία, ενώ στη σκηνή της επίθεσης τα πτώματα έχουν καλυφθεί με λευκά σεντόνια.

πηγή: newsit.gr