Βαθμολογία

Συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια των τρένων

Παράλληλα με τις έρευνες που συνεχίζονται στα συντρίμμια των δύο τρένων στην Απουλία της Ιταλίας, συνεχίζεται και η αναζήτηση των αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία. Φως στα ερωτήματα για τις συνθήκες που οδήγησαν 27 ανθρώπους στο θάνατο και ακόμη περισσότερους να τραυματιστούν αναμένεται να ρίξει το «μαύρο» κουτί ενός από τους συρμούς που εντοπίστηκε στο σημείο του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται μέχρι αυτή την στιγμή από την εισαγγελία της πόλης Τράνι, που διεξάγει την σχετική έρευνα, η τραγική σύγκρουση οφείλεται, πιθανότατα, σε ανθρώπινο λάθος, αλλά ερευνάται, παράλληλα, και η κατάσταση του συστήματος ασφαλείας του δικτύου, το οποίο ήταν παρωχημένης τεχνολογίας.

Σε ό,τι αφορά τον τραγικό απολογισμό, ανήλθε στους 27 νεκρούς, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 50. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων, αλλά και σορών. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, δέκα τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής σε σοβαρή κατάσταση.

Οι συγγενείς των νεκρών ζητούν να τους επιτραπεί να δουν για τελευταία φορά τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αλλά μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει δοθεί η σχετική άδεια για να μπορέσουν να εισέλθουν στο νεκροτομείο.

Στο σημείο της τραγωδίας μετέβη χθες, Τρίτη, ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. Χαρακτήρισε απαράδεκτο τον αριθμό των θυμάτων και δεσμεύθηκε ότι τα αίτια της τραγωδίας θα διευκρινιστούν. Ο ίδιος αγκάλιασε τους διασώστες, θέλοντας να τους ευχαριστήσει προσωπικά για την ακούραστη προσπάθειά τους.

Newsroom ΔΟΛ