Βαθμολογία

Καύσωνας μέχρι την Παρασκευή

Στο κόκκινο από σήμερα, Τετάρτη, η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο να ξεπερνά σε κάποιες περιοχές τους 37 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική σήμερα ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα δυτικά ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 και στα ηπειρωτικά κατά τόπους έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα μεταβλητοί. Η θερμοκρασία από 19 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Πέμπτη (14-07) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά στα πελάγη έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή (15-07) στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές από το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Το Σάββατο (16-07) αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση.

Την Κυριακή (17-07) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.