Βαθμολογία

«Ντύνεται» μπλαουγκράνα ο Μπαρτζώκας

«Κλεισμένη» θα πρέπει να θεωρείται η μετακίνηση του Γιώργου Μπαρτζώκα στην Μπαρτσελόνα.
Η Λοκομοτίβ αλλά και οι «μπλαουγκράνα» τα έχουν βρει σε όλα, με τον Έλληνα τεχνικό πλέον να πηγαίνει οριστικά στην Βαρκελώνη.
Μετά από ένα μεγάλο διάστημα αναζήτησης ενός ανθρώπου που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας,  οι άνθρωποι της «Μπάρτσα» κατέληξαν τις τελευταίες ημέρες στην τριάδα Μπαρτζώκας-Κατσικάρης-Αλόνσο, με τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού να διαδέχεται τελικά τον Τσάβι Πασκουάλ.


Όπως ήταν αναμενόμενο, η Μπαρτσελόνα κλήθηκε να πληρώσει ένα σημαντικό ποσό στους Ρώσους, ώστε να αφήσουν ελεύθερο τον Έλληνα προπονητή. Πάντως, οι Καταλανοί δεν πλήρωσαν το 1 εκατομμύριο ευρώ που αξίωνε αρχικά η διοίκηση της Λοκομοτίβ.
Αξίζει να σημειωθεί πως στις συζητήσεις που είχε ο Μπαρτζώκας, με την Λοκομοτίβ στις αρχές του καλοκαιριού, είχε ζητήσει από τους Ρώσους να τον αφήσουν ελεύθερο για οικογενειακούς λόγος. Ωστόσο, η ρωσική ομάδα τού πρότεινε τριετές συμβόλαιο, το οποίο ο Έλληνας κόουτς δεν υπέγραψε λόγω της φιλοδοξίας του να βρεθεί σύντομα σε ομάδα της Euroleague.


Τελικά, η «Λόκο» θέλοντας να ικανοποιήσει τον προπονητή που την οδήγησε στο Final Four της Euroleague προχώρησε σε αναπροσαρμογή του τρέχοντος συμβολαίου, δίνοντάς του περισσότερα χρήματα για τη σεζόν 2016/2017.
Λίγες εβδομάδες μετά όμως η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ δυναμικά στην διεκδίκηση του Έλληνα προπονητή και τελικά κατάφερε να τον κάνει δικό της.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ