Βαθμολογία

Εκλογές στις 15 Ιουλίου στην Ένωση Β’ Εθνικής!

Σε προεκλογικό πυρετό μπαίνει για τα καλά πλέον η Ένωση Β’ Εθνικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, οι αρχαιρεσίες στο διοικητικό φορέα της δεύτερης κατηγορίας θα προκηρυχθούν για την Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Αυτό προκύπτει εξάλλου και από το γεγονός ότι η Β’ Εθνική ζήτησε παράταση μέχρι τις 22 Ιουλίου από την ΕΠΟ για την κατάθεση της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος, αλλά το εν λόγω αίτημα θα πέσει στο κενό, αφού αναμένεται να απορριφθεί.

Παράλληλα σε άλλη ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί και το προγραμματισμένο Δ.Σ. της Παρασκευής (8/7), καθώς υπάρχουν εκκρεμοδικίες, αν και χωρίς ουσία με αποκορύφωμα αυτή της Παναχαϊκής που θα καταθέσει υπόμνημα την Τρίτη (12/7) στην Επιτροπή Εφέσεων για το ζήτημα της αφαίρεσης των 12 βαθμών…

Πάντως, το πινάκιο των υποθέσεων της Δευτεροβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής έβγαλε «ειδήσεις» σχετικά με τις τιμωρίες ομάδων που ήταν στον αέρα, άσχετα αν κανείς στην πραγματικότητα δεν τις υποστήριξε!

Το Αχαρναϊκός – Χανιά το πήραν οι Κρητικοί με 0-3 στα «χαρτιά», ενώ οι γηπεδούχοι τιμωρήθηκαν με αφαίρεση 3 βαθμών και αφαίρεση ακόμα 2 πόντων στο νέο πρωτάθλημα για το μπουκάλι που είχε χτυπήσει το βοηθό διαιτητή στο ματς πρωταθλήματος και είχε ως συνέπεια να διακοπή οριστικά. Και οι δύο αποφάσεις θεωρούνται τελεσίδικες πλέον, καθώς δεν υποστηρίχθηκαν στην Εφέσεων! Αντίθετα, ο Πανελευσινιακός έχασε την ένσταση που είχε καταθέσει για αντικανονική συμμετοχή του Τάσου Χριστοφιλέα, κάτι που επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του a-sports.gr από τότε που είχε γίνει γνωστή η συγκεκριμένη κίνηση.

Τέλος, και τυπικά το παιχνίδι Χανιά - Κέρκυρα, που δεν διεξήχθη ποτέ επειδή οι γηπεδούχοι δεν είχαν εξοφλήσει προκαταβολικά τον ρέφερι της αναμέτρησης το πήραν με 0-3 οι Φαίακες.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι οι ποινές αυτές δεν κατέστη δυνατό να ανακοινωθούν κατά τη συνήθη πρακτική, καθώς έχει υποστεί βλάβη η ιστοσελίδα της διοργανώτριας και αρχικά έγιναν γνωστές στις εμπλεκόμενες ομάδες, μέχρι να… αποκαλυφθεί τη συνέβη μέσω της ανακοίνωσης της ΕΠΟ για τις εφέσεις.

Βέβαια, πρακτικά όλες αυτές οι προσθαφαιρέσεις μικρή σημασία έχουν στην ουσία του βαθμολογικού πίνακα, ο οποίος θα επικυρωθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουλίου για να γίνουν και οι εκλογές με τα νέα μέλη (ομάδες δηλαδή) της Ένωσης Β’ Εθνικής. Δεν θα εκλέξουν το νέο πρόεδρο ανάμεσα σε Σπύρο Καλογιάννη και Στέλιο Σφακιανάκη, οι ομάδες που υποβιβάστηκαν, αλλά οι ΠΑΕ που θα στελεχώσουν την κατηγορία τη σεζόν 2016-17.