Βαθμολογία

Προσλαμβάνουν... ψυχολόγο οι Άγγλοι!

Ίσως τελικά να μπορεί να βρεθεί λύση στον «γολγοθά» που περνούν οι Άγγλοι, κάθε φορά που καλούνται να χειριστούν μια κατάσταση όπως αυτή μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Ανεξήγητο πραγματικά το φαινόμενο, μια Εθνική που πάντα πλαισιώνεται από «παιχταράδες» και ξεκινάει το δρόμο της με όραμα και ελπίδες, να καταλήγει να απογοητεύει με την απόδοσή της και να μην μπορεί να πετύχει μια διάκριση.

Κάθε φορά τα ίδια... Μήπως όμως το πρόβλημα των «λιονταριών» δεν έγκειται στο αγωνιστικό κομμάτι και θα πρέπει να εξετάσουμε και έναν άλλο τομέα; Όπως αυτόν της ψυχολογίας για παράδειγμα...

Μετά το νέο κάζο και τον αποκλεισμό από την Ισλανδία στη φάση των «16» του EURΟ φαίνεται πως οι υπεύθυνοι της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας είναι αποφασισμένοι για ριζικές αλλαγές.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Independent» εξετάζεται πια σοβαρά το ενδεχόμενο να προσληφθεί ψυχολόγος, ο οποίος θα αναλαμβάνει την... προετοιμασία των διεθνών ποδοσφαιριστών στις μεγάλες διοργανώσεις, καθώς αποδεδειγμένα μπορεί να έχουν ταλέντο, αλλά δεν διαθέτουν νοοτροπία νικητή.

Αναφέρεται, λοιπόν, ότι στόχος είναι το τεχνικό επιτελείο να πλαισιώνεται από ειδικό αθλητικό ψυχολόγο, ο οποίος θα πιάσει δουλειά εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ