Βαθμολογία

Οι αλλαγές στη Γ’ Εθνική

Αλλάζει το προφίλ της Γ’ Εθνικής την επόμενη και τη μεθεπόμενη σεζόν. Μια σειρά από αλλαγές «που αφορούν σε ζητήματα οργάνωσης, προβιβασμού και υποβιβασμού», όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση, εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ την Πέμπτη (30/6).

Αναλυτικότερα, επανέρχεται το Κύπελλο Γ’ Εθνικής, το οποίο είχε καταργηθεί τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Επίσης, μία σημαντική αλλαγή είναι ότι καταργούνται τα μπαράζ ανόδου των πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ, που θα ανεβαίνουν αντιθέτως απευθείας στη Γ’ Εθνική.

Το πρωτάθλημα της σεζόν 2017-18 θα αποτελείται από 8 ομίλους των 13 ή 14 ομάδων και οι πρωταθλητές θα δίνουν αγώνες μπαράζ για την άνοδό τους στη Β’ Εθνική, με τους 4 να εξασφαλίζουν το εισιτήριο. Να σημειωθεί ότι για να προκύψουν οι 8 όμιλοι θα υποβιβαστούν τη νέα σεζόν (2016-17) λιγότερες ομάδες, πιθανότατα δύο.

Τέλος, στο Κύπελλο Ερασιτεχνών θα συμμετέχουν μόνο ομάδες των ΕΠΣ και ο κυπελλούχος θα ανεβαίνει στη Γ’ Εθνική. Αν η ομάδα που θα το κατακτήσει ωστόσο είναι και πρωταθλήτρια, δικαίωμα ανόδου έχει και η φιναλίστ, εφόσον όμως είναι ομάδα της Α’ κατηγορίας.