Βαθμολογία

Αίτηση για πτώχευση εν λειτουργία ο Μαρινόπουλος

Ανακοίνωση για τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία 24ωρα στην «Μαρινόπουλος ΑΕ», εξέδωσε την Τρίτη (28/6) η εταιρεία. Όπως τονίζεται σχετικά κατατέθηκε αίτημα  για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης, η οποία θα εκδικασθεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών, την 1η Ιουλίου.

Παράλληλα, η εταιρεία αναφέρει πως οδηγήθηκε σε αυτή την κίνηση καθώς «αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της, σε αυτή τη φάση, και τη σταδιακή μετάβαση στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Μαρινόπουλος ΑΕ»: «Η Μαρινόπουλος ΑΕ ανακοινώνει ότι σήμερα κατέθεσε, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αίτημα για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους. Η εκδίκαση του αιτήματος από το Πρωτοδικείο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου.

Η υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της, σε αυτή τη φάση, και τη σταδιακή μετάβαση στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

Κύρια σημεία του σχεδίου αυτού, αποτελούν η βελτίωση της απρόσκοπτης λειτουργίας, η αύξηση των πωλήσεων, η βέλτιστη αξιοποίηση των καναλιών διανομής και η πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής λειτουργίας και διαχείρισης.

Στην παρούσα φάση η ένταξη της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης είναι μονόδρομος, καθώς αποτελεί τη μόνη επιλογή για  τη διασφάλιση της λειτουργίας της ως μια βιώσιμη οικονομική μονάδα με βασικά οφέλη τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, και της διασφάλισης των οφειλών προς τους προμηθευτές που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης. Η εταιρεία παραμένει σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες και θα επανέλθει με σχετικές ενημερώσεις αναφορικά με την πορεία του σχεδιασμού της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προμηθευτές οι οποίοι είχαν ενημερωθεί ότι τα χειρότερα έρχονται προχώρησαν με ένδικα μέσα σε κατασχέσεις, προϊόντων και χρημάτων.

Αξιοσημείωτο ακόμη το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν την Τρίτη (28/6) συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της «Μαρινόπουλος ΑΕ» στον Άλιμο.