Βαθμολογία

Τρίωρες στάσεις εργασίας σε τρένα και προαστιακό

Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο και τον προαστιακό συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις κατά της επικείμενης ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη εβδομάδα θα προβούν σε νέες επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας, ενώ με απόφαση της ΠΟΣ έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 6 Ιουλίου.

Εκείνη την ημέρα, οπότε και θα γίνει η υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για τις δύο εταιρείες, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του προαστιακού της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας καθώς και τα δρομολόγια προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 05.00-08.00, 13.00-16.00 και 21.00-00.00, την Τρίτη 28, την Τετάρτη 29, την Πέμπτη 30 Ιουνίου και την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, διεκδικούν επίσης τη μη υπαγωγή του ΟΣΕ και κατ’ επέκταση της ΕΡΓΟΣΕ στο «υπερταμείο» αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, τη μη κατάργηση του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε., την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας η οποία έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο και την πρόσληψη προσωπικού.