Βαθμολογία

Ψυχάρες οι Χιλιανοί, άφησαν άτιτλο τον Μέσι!

H Αργεντινή ηττήθηκε με 4-2 στα πέναλτι από τη Χιλή τα ξημερώματα της Δευτέρας (27/6) στο «MetLife Stadium» του Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ παρουσία 82.026 θεατών στον τελικό του επετειακού Κόπα Αμέρικα.

Ένα ματς σχεδόν καρμπόν με το αντίστοιχο περσινό (0-0 σε 90λεπτο και παράταση), όταν και πάλι η «ρόχα» σήκωσε την κούπα μέσω της διαδικασίας - ρώσικη ρουλέτα.

Εκεί ο σούπερ σταρ της «αλμπισελέστε» αστόχησε στο πρώτο πέναλτι και σε συνδυασμό με τη γενικότερη μέτρια εμφάνιση του μετατράπηκε σε μοιραίο παίκτη, βάζοντας μετά το φινάλε και τα κλάματα.

Έτσι, η Χιλή κατάκτησε το χρυσό τρόπαιο για τα 100 χρόνια του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού σε επίπεδο αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, δεύτερο στην ιστορία της και μάλιστα συνεχόμενο!

Αντίθετα η Αργεντινή μένει για 23 χρόνια χωρίς Κόπα Αμέρικα και χάνει τον πέμπτο σερί τελικό, στον οποίο συμμετείχε την τελευταία 12ετία.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Ρομέρο, Μερκάδο, Ρόχο, Οταμέντι, Φούνες Μόρι, Μπανέγκα (111’ Λαμέλα), Μασεράνο, Ντι Μαρία (57’ Κρανεβίτερ), Μπίλια, Μέσι, Ιγκουαΐν (70’ Αγκουέρο).

ΧΙΛΗ (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Κλαούντιο Μπράβο, Χάρα, Φουενσαλίδα (80’ Πουτς), Βάργκας (109’ Καστίγιο), Αράνγκις, Ίσλα, Μποσεζούρ, Ντίας, Βιδάλ, Μεδέλ, Σάντσεζ (103’ λ.τρ. Σίλβα).