Βαθμολογία

Σκληρή γλώσσα για Μονεμβασιώτη!

Απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης Μονεμβασιώτη κάνει με ανοιχτή επιστολή του ο Κώστας Παπαγεωργίου. Ο οργανωτικός γραμματέας του συνδέσμου παλαιμάχων των «κυανόλευκων» χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τη διοίκηση της ΠΑΕ και εύχεται καλύτερες αποφάσεις τη νέα σεζόν. Αναλυτικά, η τοποθέτηση του Παπαγεωργίου είναι η ακόλουθη:

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ.

Περίμενα, όπως και όλοι οι Απολλωνιστές, ένα μήνα και πλέον μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της περσινής περιόδου, ότι η ηγεσία της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ θα καλούσε στην αίθουσα των τροπαίων όλους τους Απολλωνιστές για ένα απολογισμό της τελευταίας περιόδου ή και της διετίας, από τότε που ανέλαβε τις τύχες του ιστορικού Συλλόγου. Άλλωστε είναι σε όλους γνωστή η δήλωση τον Ιούλιο του 2014, του στην ουσία επικεφαλής της ΠΑΕ ότι “εάν δεν ανεβάσω την ομάδα στην SUPER LEAGUE εντός διετίας θα αποχωρήσω”. Η δήλωση αυτή έγινε ενώπιον όλων των Απολλωνιστών στην αίθουσα των τροπαίων του Σταδίου Ριζοπόλεως.

Εύλογη λοιπόν η απορία όλων μας γιατί δεν έγινε κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι μια τέτοια ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων θα συνέβαλε ούτως ώστε λάθη που έγιναν στην διετία να μην επαναληφθούν, προς όφελος της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, όσο και του Απόλλωνα γενικώς. Σας έχω αναφέρει επίσης ότι οι Απολλωνιστές δεν είναι πρόβατα αλλά διαθέτουν κρίση και άποψη. Πως νομίζετε ότι χαρακτηρίστηκε η δήλωση σας “όποιος θέλει μπορεί να πάρει την ΠΑΕ” 20-30 Μαΐου 2016, ενώ εσείς την ίδια στιγμή προετοιμάζατε τα εγκαίνια των γραφείων της ΠΑΕ εκτός Σταδίου και με πρόσκληση ολίγων επιλεγμένων Απολλωνιστών;

Αλήθεια αυτός ο επενδυτής που μιλήσατε μαζί του ακόμη περιμένει στο τηλέφωνο. Όμως εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι η ΠΑΕ για άλλα ενδιαφέρεται. Επειδή λοιπόν κύριοι της ΠΑΕ εσείς δεν ενδιαφέρεσθε, θα σας πω εγώ, τι θα επιθυμούσαν οι Απολλωνιστές να μην ξανασυμβούν.

Δε θα σταθώ πολύ στους “ΑΓΙΟΥΣ ΑΠΟΛΛΩΝΕΣ” ή στον απαράδεκτο τρόπο που κάνατε τις διαπραγματεύσεις με τον Γυμναστικό μας Σύλλογο, ούτε με το φεύγω και κάνω έδρα τον Ακράτητο Λιοσίων ούτε για τις προσβλητικές επιστολές που δημοσιεύσατε κατά των οργανωμένων φιλάθλων. Η ηγεσία ενός τέτοιου ιστορικού Συλλόγου χρειάζεται συγκράτηση έστω και αν κατά τη γνώμη της βάλλεται. Εσείς δυστυχώς έχετε μπερδέψει την καλόπιστη κριτική και την εκλαμβάνετε ως πόλεμο. Δεν μπορώ να αντιπαρέλθω ότι η ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, με BUDGET άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ, γινόταν παιχνιδάκι στις ορέξεις ομάδων που έπαιζαν στην έδρα μας και χάναμε την μπάλα. Οι ομάδες αυτές με BUDGET 300-400 χιλιάδων ευρώ και παίκτες απλήρωτους έναντι των καλοπληρωμένων δικών μας (είναι γνωστό προς τιμήν σας ότι όλοι ήταν καλοπληρωμένοι και στην ώρα τους), πώς να παραβλέψω και να μην συγκρίνω ότι η ΚΕΡΚΥΡΑ που διεκδικούσε άνοδο πραγματοποίησε 6-7 μετεγγραφές τον Γενάρη που δυνάμωσαν πραγματικά το ΡΟΣΤΕΡ, ενώ εσείς πραγματοποιήσατε αντίστοιχες μετεγγραφές και δεν έπαιζε κανένας ή έμπαιναν σαν αλλαγές. Αυτά είναι θεμελιώδη λάθη της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ. Είναι απορίας άξιο ότι ενώ όλοι οι Σύλλογοι επανδρώνουν τα ποδοσφαιρικά επιτελεία με βετεράνους άξιους ποδοσφαιριστές τους η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ εκώφευσε στις εισηγήσεις να πράξει το ίδιο.

Δε μπορώ βέβαια να παραλείψω το τραγικό λάθος που έγινε με την χρησιμοποίηση περισσότερων αλλοδαπών στον εκτός έδρας αγώνα μας με τον Πανελευσινιακό και τις τρομερές επιπτώσεις που είχε στον Σύλλογο μας. Θέλω να σας τονίσω ότι ο ΑΠΟΛΛΩΝ στη διάρκεια της μακρόχρονης ιστορίας του εκπροσωπείτο και συμμετείχε σε όλα τα θεσμικά όργανα με προσωπικότητες Απολλωνιστών. Στην ουσία συνδιοικούσε και διαμόρφωνε στρατηγικές. Εσείς όμως στο βασικό θεσμικό όργανο που διοικεί την FOOTBALL LEAGUE αντί να πράξετε το ίδιο στείλατε τον υπάλληλο της ΠΑΕ για να σας εκπροσωπεί (ο άνθρωπος μια χαρά είναι) όμως οι άλλοι τον αντιμετώπιζαν σαν υπάλληλο και όχι σαν δύναμη του ιστορικού Συλλόγου που θα έκανε συμμαχίες και οπωσδήποτε θα διαμόρφωνε στρατηγικές. Έτσι η ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ έγινε από LEADER ουσιαστικά ουραγός που παρακολουθούσε τα γεγονότα.

Θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλά γεγονότα όμως αποκλείεται να παραλείψω να αναφέρω αυτό που θεωρώ το ποιο σοβαρό. Ο ΑΠΟΛΛΩΝ στη μακρόχρονη ιστορία του, αυτών που των διοίκησαν είχε επιφανείς διοικητικούς παράγοντες. Τι μπορώ να πω όμως για όλους αυτούς τους περίεργους τύπους που εμφανίστηκαν στις θέσεις των επισήμων (και με διαρροές δημοσιευμάτων) άφηναν να εννοηθεί ότι είναι νέοι επενδυτές και κυκλοφορούσαν προστατευόμενοι από συνοδεία, τους οποίους έβλεπαν όλοι οι Απολλωνιστές.

Οι Απολλωνιστές ΟΧΙ μόνο δεν επικροτούν τέτοιες πρακτικές, αντιθέτως με τη στάση τους δείχνουν πλήρη διαφωνία. Συμπερασματικά αξιολογώντας την πρώτη σας διετία, μπορώ να πω ότι κρίνεται αρνητική. Μάλιστα θα συνοψίσω το έργο σας με μια αγορανομική έκφραση των ελεγκτών. “Εμετρήθη, εζυγίσθη και παρουσιάστηκε ελλιποβαρές”

Εύχομαι στη νέα περίοδο να πάτε καλά και να ευοδώσετε τις προσδοκίες των Απολλωνιστών για μια θέση εκεί που πρέπει να επανέλθει ο ιστορικός Σύλλογος.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Κώστας Παπαγεωργίου

τ. Πρόεδρος Γυμναστικού Συλλόγου

τ. Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ

Γενικός Γραμματέας επί 20ετία

και Απολλωνιστής από το 1947

Υ.Γ. Όσο για την φραστική σας επίθεση εναντίον μου ενώπιον παλαιών συμπαικτών και Απολλωνιστών την αντιπαρέρχομαι, αλλά σας πληροφορώ ότι όταν εμείς διοικούσαμε αυτόν το Σύλλογο όχι ως επενδυτές αλλά σαν ανιδιοτελείς Απολλωνιστές ο Σύλλογος αυτός ήταν στον κολοφώνα της δόξας του και φιγουράριζε στις πάνω θέσεις της βαθμολογίας της Α’ Εθνικής τότε. Υπήρξε δε ο φόβος και ο τρόμος των μεγάλων ομάδων και τουλάχιστον 6-7 παίκτες μας συμμετείχαν στην Εθνική Ελλάδος. Ειλικρινά εύχομαι να το ζήσετε κι εσείς.

Εγώ είμαι υπερήφανος που συμμετείχα και έβαλα ένα λιθαράκι στον ιστορικό μας Σύλλογο των τριών αιώνων και των δύο πατρίδων(1891-2016).