Βαθμολογία

Παπαγιάννης: «Όνειρό μου το ΝΒΑ»

Εδώ και περισσότερο από ένα 24ωρο έχει αναγκάσει τους Αμερικανούς να μάθουν το όνομά του. Ο λόγος για τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος είναι πλέον παίκτης των Σακραμέντο Κινγκς.

Ο μέχρι πρότινος σέντερ του Παναθηναϊκού αποφάσισε σε συνεργασία με την ομάδα του να δοκιμάσει αμέσως την τύχη του στο ΝΒΑ και να μην κάτσει έναν χρόνο ακόμα στην Ευρώπη προκειμένου να πάρει εμπειρίες. Στην πρώτη του συνέντευξη μετά το draft, το οποίο έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής (24/6), είπε τα ακόλουθα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Για το αν περίμενε πως θα επιλεγεί τόσο ψηλά: «Περίμενα ότι θα επιλεγώ στον πρώτο γύρο. Είχα ακούσει από πολλές ομάδες ότι θα ήμουν δική τους επιλογή. Είμαι πολύ χαρούμενος που τα κατάφερα σε τόσο μικρή ηλικία. Ήταν απλώς το πρώτο βήμα. Τώρα ξεκινάω».

Για την απόφαση να παραμείνει στο Draft: «Την απόφαση την πήρα στις 13 Ιουνίου, αν θα μείνω ή θα γυρίσω πίσω στην Ελλάδα, δύο ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας. Πίστεψα πολύ στον εαυτό μου, γιατί είχα πάει πολύ καλά στις προπονήσεις. Άκουσα τα καλά λόγια από τις ομάδες και γι' αυτό επέλεξα να μείνω. Είμαι άνθρωπος που παίρνει ρίσκο και γι' αυτό και... το πήραμε!»

Για το αν θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό: «Θα μείνω στο ΝΒΑ από τώρα. Δυστυχώς δεν θα γυρίσω. Η αλήθεια είναι ότι ήταν το όνειρό μου να παίξω στο ΝΒΑ. Ο Παναθηναϊκός θα είναι πάντα στην καρδιά μου».

Για τον Αργύρη Πεδουλάκη: «Τον coach τον Αργύρη τον σέβομαι πάρα πολύ. Ό,τι και να κάνω πάντα ρωτάω τη γνώμη του, σε όποιο βήμα και να κάνω. Δεν μπορώ να περιγράψω με λέξεις τον σεβασμό που νιώθω για αυτόν. Του εύχομαι μία επιτυχημένη χρονιά στον Παναθηναϊκό φέτος. Εύχομαι και στον Παναθηναϊκό μια επιτυχημένη χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, Δημήτρη Γιαννακόπουλο που πίστεψε σε εμένα και με έφερε στον Παναθηναϊκό. Θέλω να ευχαριστήσω και όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού που με στήριξαν!».

Για τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς: «Βασικά θέλω να πω ότι οι σχέσεις μου με τον Βλαδίμηρο είναι πάρα πολύ καλές. Τον νιώθω σαν αδελφό μου γιατί μου δίνει συμβουλές, παρ΄ ότι στην αρχή που είχα πρωτοπάει στην ομάδα προσπαθούσε να μου την... πει λιγάκι. Μετά καταλαβαίνεις τι χαρακτήρας είναι! Τον ευχαριστώ πάρα πολύ για ό,τι συμβουλή μου έδωσε, που ήταν δίπλα μου σε όλα. Μου έδωσε και πολλές ευχές πριν φύγω από την Ελλάδα, για να ξεκινήσω το ταξίδι μου στις ΗΠΑ. Όσο για το αν νιώθω πικρία, όχι δεν υπάρχει υπάρχει καμία πικρία, το κάθε εμπόδιο είναι για καλό, όλα είναι μαθήματα ζωής και συνεχίζουμε».

Για την Εθνική και το φιλικό με την Τουρκία:«Το παρακολούθησα το παιχνίδι. Βέβαια! Η εθνική, η Ελλάδα είναι η αγάπη μου. Δεν γινόταν να μην παρακολουθήσω τον αγώνα. Είναι μία νέα ομάδα, πιστεύω πως θα πάει πολύ καλά. Εύχομαι στα παιδιά το καλύτερο!»

Για το αν θα βρίσκεται στην αποστολή της Εθνικής Νέων: «Δεν ξέρω, μετά την εξέλιξη αυτή, αν θα συμμετάσχω στο Ευρωπαϊκό στη Χαλκίδα. Υπάρχει και το summer league... οπότε είναι δύσκολο. Αυτό θα το κρίνουν ο προπονητής μου και οι άνθρωποι στο Σακραμέντο. Εγώ δεν μπορώ να πάρω κάποια απόφαση».

Για το ποιους θα ήθελε να ευχαριστήσει: «Θα ξεκινήσω από την ομάδα του Παναθηναϊκού, τον κύριο Δημήτρη Γιαννακόπουλο που με πίστεψε και με έφερε στην ομάδα, τον Αργύρη Πεδουλάκη που με βοήθησε πάρα πολύ, τον προπονητή μου τον Νάσο Χούμπαυλη, ο οποίος ήταν δίπλα μου και αυτές τις δύο χρονιές στον Παναθηναϊκό και με βοηθούσε σε όλα, τον γυμναστή μου Γιώργο Λιθόπουλο, τον μάνατζέρ μου Μάριο Ολύμπιο που με βοήθησε πολύ σε ό,τι βήμα και να έκανα, τον Αντρέ Μπακ, την οικογένειά μου και όσους ανθρώπους με πίστεψαν και βασικά τον... Γιώργο, ο οποίος παρ' όλες τις δυσκολίες ήταν πάρα πολύ δυνατός σε όλα!»