Βαθμολογία

Οι συνέπειες του Brexit στην Πρέμιερ Λιγκ

Πέρα από την καθημερινότητα των Βρετανών και τα υπόλοιπα κοινωνικά θέματα που αναμένεται να επηρεαστούν από την απόφαση για Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης (23/6), ακόμη και το ποδόσφαιρο στο νησί, αναμένεται να υποστεί συνέπειες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανάλυσή της, η ισπανική εφημερίδα «Marca», η Πρεμιερ Λιγκ, είναι πιθανό να υποστεί σκληρές συνέπειες που θα μπορούσαν να την αποδυναμώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Και αυτό γιατί η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγκάσει την Πρέμιερ Λιγκ να τροποποιήσει τη νομοθεσία της. Θα υπάρξει μία νέα διαδικασία για οποιονδήποτε παίκτη που θα υπογράψει για μία ομάδα της Βρετανίας και  δεν έχει γεννηθεί στο «Νησί».

Μάλιστα αλλάζει την κατάσταση όλων των κοινοτικών από την επόμενη σεζόν, αφού  θα χρειαστεί ειδική άδεια που θα πιστοποιεί ότι έχουν διεθνείς συμμετοχές  με την εθνική ομάδα της χώρας τους.

Συγκεκριμένα ο «Guardian» τονίζει ότι τα δύο τρίτα των ευρωπαϊκών αστέρων που παίζουν στην Αγγλία δεν θα πληρούν τα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για να αποκτήσουν αυτόματα θεώρηση εργασίας.