Βαθμολογία

Από 1η Δεκεμβρίου αναλαμβάνει η Fraport

Από την 1η Δεκεμβρίου αναλαμβάνει η γερμανική Fraport τα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Στέφαν Σούλτε, πρόεδρος του εκτελεστικού συμβουλίου της εταιρείας.

Μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ο κ. Σούλτε προέβλεψε πως η παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα. «Τα οικονομικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες από τη σωστή διαχείριση των αεροδρομίων, όπως έχει αποδειχτεί διεθνώς, μπορεί να είναι εντυπωσιακά. Η επένδυση στις υποδομές της Ελλάδας θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού» είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ακόμα ότι η συμφωνία που προβλέπει την καταβολή κεφαλαίων 1,234 δισ. ευρώ, ετήσιου μισθώματος 22,9 εκατ. ευρώ, καθώς και ποσοστό επί των EBITDA των αεροδρομίων. Για το σύνολο των 14 αεροδρομίων θα υλοποιηθούν επενδυτικά σχέδια ύψους περίπου 330 εκατ. ευρώ μέχρι το 2020.

Ο πρόεδρος της Fraport δήλωσε ακόμα ότι η εταιρεία του έχει δεχτεί μέχρι σήμερα 1.700 βιογραφικά, στο πλαίσιο στελέχωσης των γραφείων της στην Ελλάδα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ