Βαθμολογία

«Κάνουμε σωστή προεργασία για τις μεταγραφές»

Ο προπονητής του Αγροτικού Αστέρα, Κώστας Γεωργιάδης, αποκάλυψε την Παρασκευή (17/6) ορισμένες πτυχές της δουλειάς που γίνεται για το σχηματισμό του ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Κώστας Γεωργιάδης εξήγησε μεταξύ άλλων πως οι ιθύνοντες του Αγροτικού Αστέρα, ο πρόεδρος, ο γενικός διευθυντής και ο ίδιος, έχουν συμφωνήσει σε συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο επιτάσσει τις προτεραιότητες.

«Ανάμεσα σε μένα, τον κ. Θεοδωρίδη και τον κ. Στολτίδη συμφωνήθηκε αμέσως μετά τη λήξη του πρωταθλήματος ένα σαφές σχέδιο με συγκεκριμένα βήματα. Αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα μας είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του περσινού ρόστερ, η λήψη αποφάσεων πάνω σε αυτό το θέμα και μετέπειτα η ενημέρωση των ποδοσφαιριστών τους οποίους αφορούν αυτές οι αποφάσεις για το μέλλον τους στην ομάδα», υποστήριξε αρχικά.

Ο τεχνικός των «σταχυοφόρων» τόνισε ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης του ρόστερ της περασμένης αγωνιστικής περιόδου γίνεται με απόλυτη προσοχή και με συγκεκριμένα κριτήρια, ενώ ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει αναβλητικότητα και χρονοτριβή για τον εντοπισμό και τις διαπραγματεύσεις με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

«Οι μεταγραφές είναι το επόμενο βήμα και πριν προβούμε σε αυτό φροντίζουμε να έχουμε κάνει σωστή προεργασία. Υπάρχει ένα αγωνιστικό πλάνο για την επόμενη χρονιά και πάνω σε αυτό έχουν γίνει πολλές προτάσεις για ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση, τις οποίες εμείς εξετάζουμε λεπτομερώς για να περιορίσουμε όσο το δυνατόν τα λάθη. Σε κάθε μεταγραφική περίοδο πρέπει να προσεγγίζεις τις πιθανές μεταγραφές με συγκεκριμένα κριτήρια και ακριβώς αυτό κάνουμε», είπε

Όσο για το ποιες είναι οι αρχές, οι οποίες κατευθύνουν τους ιθύνοντες του Αγροτικού Αστέρα σε αυτή την πολύπλοκη διαδικασία διαμόρφωσης του δυναμικού της ομάδας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, είπε: «Οι πρωταρχικοί μας στόχοι είναι να διαμορφώσουμε ένα ρόστερ με νοοτροπία νικητή, που θα έχει ένα πολύ δυναμικό αγωνιστικό προφίλ και πάνω απ' όλα θα περιέχει άψογους επαγγελματίες. Θέλουμε οι ποδοσφαιριστές μας να προτάσσουν το κοινό καλό μπροστά από την ατομική φιλοδοξία. Ταυτόχρονα, θα γίνονται επιλογές ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ηλικιακά θα πληρούν τις απαιτήσεις ενός μακροχρόνιου σχεδιασμού, τουλάχιστον διετίας, ώστε  στο τελείωμα αυτής της σεζόν να έχουμε ήδη έτοιμη μία βάση για την επόμενη χρόνια».